MiniatureTesti

Solido Nissan Skyline R34 GT-R – Midnight purple

Košček nostalgije v pomanjšanem merilu.

Vsi avtomobilski privrženci in številni ljubitelji filmskih platen zelo dobro poznamo ime Skyline, ki je krasilo nadvse zanimive športne modele iz dežele vzhajajočega sonca. Pet generacij legendarnih Nissanovih Skylineov je vsakič znova postavljalo merila dosegljivih športnih avtomobilov, a najbolj se nam je v srca vtisnila peta generacija z oznako R34, ki je svojo zvezdo našla v franšizi filmov Hitri in drzni (Fast and Furious).

Največ je k prepoznavnosti pripomogel sedaj pokojni igralec Paul Walker, katerega izbranec je bil ravno Nissan Skyline GT-R R34, s katerim smo se spoznavali tudi na uredništvu caranduser.com, sicer v precej pomanjšanem merilu 1:18. Gre za privlačen modelček priznanega francoskega proizvajalca miniatur Solido, odet v značilni in zelo iskani Midnight vijolični barvi, ki je krasila tudi originalnega Skyline, v lanskem letu prodanega za rekordnih 300 tisoč evrov.

Medtem ko cene primerkov naravne velikosti silijo v višave, je za modelček, ki bo postavno krasil police in zbirke avtomobilskih navdušencev, potrebno odšteti le dobrih 40 evrov. Čeprav za to ceno ne pričakujemo veliko, nas miniaturni Skyline navdušuje s kakovostno izdelavo iz kovine, z natančno izklesano zunanjo podobo in ujemajočo notranjostjo, v katero nas popeljejo odpirajoča vrata, kar se žal ne velja za pokrov motorja ter prtljažnik. Kolesa so vsekakor vrtljiva in povezana s krmilom, vendar bo za premik namesto pojočega 2,6-litrskega šestvaljnika z 280 KM, potreben ročni potisk.

Pomanjšani modelček se zgleduje po originalu iz leta 1999, zato je poleg vijolične, na voljo še v Bayside modrem odtenku, z nekoliko drugačnimi platišči in spremenjeno notranjostjo, da bodo lahko svoj košček nostalgije našli različni zbiratelji.

Žiga Kolman
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button