MiniatureTesti

Solido BMW E46 M3 Coupe – Phoenix yellow

Izgleda kot taprav, a je bistveno cenejši.

Že dolgo velja sveto pravilo. Moški smo večni otroci, le igrače so za nas vsako leto dražje. In če se večini staršem uspe ubraniti otroškega histeričnega joka in cepetanja v trgovinah, se pri starejših (običajno polnoletnih in tistih v naslednjih odraščujočih krizah) lahko nakupovalni voziček polni in polni … če le nimate partnerke, ki vas zaslišuje od kod vam vsa roba, vi pa hitite iskati izgovore v stilu „dali so mi jo!“.

Tokrat smo v uredništvu caranduser.com na test popeljali BMW-ja M3 E46 v razmerju 1:18, ki ga izdelujejo pri priznanem francoskem proizvajalcu miniatur Solido. Kar nekaj časa smo kolebali o barvi, a na koncu se je Phoenix Yellow barva izkazala kot zadetek v črno … no ali pa v rumeno!

Avtomobilček je narejen iz kakovostne kovine, hkrati pa zelo detajlno pobarvan. Predvsem notranjost navdušuje s številnimi podrobnostmi od menjalnika do navigacijskega sistema. Solidov BMW M3 je eden redkih (med dostopnejšimi) miniatur, kjer boste pri vratih, ki se odpoirajo, zasledili steklo. Poleg odpirajočih vrat, so gibljiv del vozila volanski obroč in seveda kolesa. Mi smo pogrešali še odpiranje vrat prtljažnika in pokrova motorja, nekateri konkurenti pa ponujajo tudi vzmetenje.

Solidov BMW M3 tako prvenstveno ni namenjen igranju otrok, ki še niso zakorakali v najstniška leta. Pravzaprav gre za zelo natančno kopijo, ki bo najraje krasila mize ali police navdušenih zbirateljev, lastnikov BMW-jev, ali pa zgolj za potešitev M3-jevskih sanj, ki (še) niso postale resničnost.

Solido svojega BMW-ja M3 E46 ceni na slabih 40 evrov, kar je glede na videno več kot korektna cena. Avtomobil je na voljo v omejeni različici, svoj krst pa je doživel lansko leto, oziroma 21 let po uradni predstavitvi originala. Če je v vas vsaj malo zbirateljske žilice, je takšen nakup često lahko dobra investicija, ki vsaj ohranja vrednost, pogosto pa tudi pridoda kakšen novčič k nakupni ceni. Več si lahko preberete na spletni strani TUKAJ.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button