MiniatureTesti

Lego Ford Mustang Shelby GT500 (42138)

Kaj so tokrat zakuhali pri Legu?

V uredništvu caranduser.com že lep čas gojimo številne simpatije do kultnih „Legic“. Vsakič znova se navdušejemo nad brezmejnimi domislicami snovalcev najrazličnejših kreacij. Tokrat smo pod prste dobili Technicovega Shelbyja GT500

Ford Mustang Shelby GT500 z delovno številko 42138 je namenjen ljubiteljem sestavljanja kock od devetega leta dalje. Sestavnih delov je 544, pri čemer izstopata dva navijalana motorja, ki Shelbyja poženeta, s potegom nazaj, v dir.

Ker gre za nekakšno vstopnico v svet Lego Technica je temu primerna tudi zahtevnost izdelave in navsezadnje končni izgled. Če so ultimativni zbirateljski seti Porsche 911 GT3, Bugatti Chiron, Lamborghini Sian in Ferrari Daytona SP3 resnično vizualno-inženirski presežki, je Mustang set, kjer se mali nadebudneži šele spoznajo z bolj zahtevnim sestavljanjem, ki ga od njih zahteva nivo Technic.

Mi smo za zlaganje potrebovali približno tri ure. Celoten set je razdeljen v dva sklopa. Ker nam je bil tokrat v pomoč nadebudni mladenič lahko dodamo, da je set 42138 dejansko dovolj nezahteven za 9-letnike, da bodo lahko domala celotno vozilo sestavili od začetka do konca povsem sami.

Velja omeniti, da set Ford Mustang Shelby GT500 zaključuje svojo življenjsko pot, tako da boste morali biti kar urni, v kolikor se je v vas prebudila želja po sestavljanju. Priporočena cena je 50 evrov, zavoljo skorajšnjega slovesa pa ga boste marsikje dobili za nekaj deset odstotkov ceneje.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button