MiniatureTesti

HobbyDesign Singer DLS Porsche 911: Izdelava motorja in podvozja

V tokratnem prispevku bomo poudarek namenili podvozju in motorju.

Za makete proizvajalca AlphaModel je značilno da so narejeni v tako imenovanem “curb side” stanju, oziroma prevedeno, v stanju kot avtomobil ponavadi vidimo na parkirišču, ali ob cesti, zaprtega in zaklenjenega.

Kljub temu je v primeru Singerja mogoče odpreti motorni pokrov in razkriti vsaj zgornji del Williamsove 4-litrske zračno hlajene mojstrovine in del s keramiko prevlečenega izpušnega sistema. Deli motorja, ki so vidni, so kot vse ostalo na maketi – izredno detajlirani, za še dodatne podrobnosti pa poskrbijo kovinski sestavni deli.

Pobarvani sestavni deli pogonskega agregata

Pri podvozju je bil proizvajalec še bolj skop kot pri motorju. Tako je na podvozju upodobljen zavorni sistem Brembo, posebej razvit za model Singerjev DLS, vsi ostali sestavni deli, kot so vzmeti in vpetja koles, pa pri tokratni maketi ne obstajajo.

Prav tako so, če jih štejemo kot del podvozja, z izrednimi podrobnostmi prikazane 3-delna platišča narejena iz magnezija, kot prikaz izrednih detajlov na platiščih lahko vidimo tudi kovinske “ventilčke”, ki imajo v primeru makete premer 0,8 mm in so visoki vsega 3 mm.

Brembove zavore
Platišča in zračni ventilčki iz kovine

Za barvanje tokratnih sestavnih delov je bila kot osnova uporabljen AMMO bel one shot primer, Tamiyini akrilni barvi na vodni osnovi mat črna(XF-1) in zlat titan (X-31), za ponazoritev različnih kovin pa vrhunski barvi proizvajalca Alclad v odtenku nerjavečega jekla in AK-jeva Xtreme metal barva v odtenku Duraluminum, ki ima rahlo zlatkast priokus. Na zavornih čeljustih pa so kot dodaten detajl nameščene kričeče rdeče nalepke znamenitega proizvajalca zavornih sistemov.

Vse tokrat uporabljene barve

Vse podrobnosti barvanja in sestavljanja podvozja in motorja si lahko ogledate v tokratnem videu.

Glede na skopo število sestavnih delov motorja in manjkajoče podvozje smo s tokratnim prispevkom precej hitro zaključili, v naslednjem pa vam prikažemo finiširanje karoserije in končno sestavo makete.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button