MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Lamborghini Urus: Notranjost

Usnje in ogljikova vlakna ...

… Sta glavna gradnika notranjosti luksuznega SUV-ja. Njegovo notranjost, v 24-krat pomanjšani različici, bomo ustvarili v tokratnem prispevku.

Vsi sestavni deli odeti v AMMO F.532 Red Brown barvo

Kakšna notranjost se stilsko ujema s sivo-črno zunanjostjo? V uredništvu menimo, da prav tako kontrastna, s čim manj kromanimi sestavnimi deli in dvobarvna kombinacija z nekaj prefinjenimi detajli iz ogljikovih vlaken.
In prvi korak pri doseganju tega cilja je, da vse sestavne dele notranjosti pobarvamo v svetlejšo izmed obeh barv.

V glavi smo tokrat imeli zamisel, kakšno barvo bi uporabili v notranjosti, vendar je teksturo in predvsem lesk usnja težko ponazoriti z navadnimi. Zato smo si naše možnosti o odtenku notranje barve ogledali po posvetu s podjetjem Miniatures.si, kjer so nam svetovali o najbolj primerni barvi in nam pokazali v kakšnih odtenkih je le-ta na voljo.

Govora je o posebni maketarski barvi španskega proizvajalca AMMO by Mig, prvenstveno namenjeni barvanju figur in ponazarjanju kožnih, usnjenih in tekstilnih delov le-teh. Izmed nabora odtenkov smo se odločili za F.532 oz. Red Brown odtenek in z uporabo airbrusha vanj oddeli vse resinske dele naše notranjosti.

Detajli notranjosti pobarvani s pol mat črno barvo.

Za doseganje kontrasta smo večino notranjosti maskirali in nemaskirane detajle pobarvali s pol mat črno barvo.

Sledilo je detajliranje notranjosti, v ta namen smo na prej pobarvane dele na ustrezna mesta nanesli karbonske nalepke in nalepke za ponazoritev ekranov ter preostalih detajlov v notranjosti.

Naša notranjost je tako z vsemi barvami in detajli pripravljena na sestavo v celoto. Tudi tokrat smo z maketami Alpha Model, kot je že v navadi, notranjost v večini sestavili samo za namene fotografiranja, saj končna montaža zahteva predhodno montažo armaturne plošče in vratnih panelov pred vgradnjo ostalih delov notranjosti. Kljub vsemu, smo na končno mesto prilepili predpražnike z aluminijastimi detajli, sedeže in sredinski konzoli.

Nekaj skrivnosti in trikov detajliranja in sestave notranjosti si lahko ogledate v tokratnem videu:

Kot je razvidno iz fotografij končane notranjosti smo v njo dodali še živo rdeče varnostne pasove, prav ta detajl bo notranjost in zunanjost povezal v celoto. Kaj menite je bila izbira odtenka barve notranjosti pravilna? Lahko uganete, kateri detajl na zunanjosti bomo obarvali v rdečo barvo? Poskusite in nam naslednjič zaupajte, če ste ugotovili pravilno.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button