NoviceTehnika

Xiaomi 12 in David Urankar

Kaj na prihajajočega zastavonoša poreče priljubljeni voditelj?

O Xiamijevem zastavonoši smo v preteklosti že več pisali TUKAJ. Tokrat je svojo izkušnjo s Xiamijevo serijjo 12 delil še simpatični voditelj na nacionalki in avtomobilistični navdušenec David Urakar.

S čim te je telefon najprej navdušil, ko si ga vzel v roke?
Zelo mi je všeč velik zaslon, ki gre čez celotno sprednjo stran telefona. Pa hitrost in intuitivnost, super kamera in hitro polnjenje.

Kaj opažaš pri zaslonu. Se ti zdi slika ostrejša?
Slika in zvok sta vrhunska. Kot ustvarjalcu televizijskih vsebin in dejstvu, da sem zelo aktiven tudi na družbenih omrežjih, mi je ekran, z vsemi karakteristikami, zelo pomemben. Tudi na poti z veseljem kdaj pogledam kakšno serijo ali odigram videoigro. Tu se izkažeta dober procesor in zaslon.

So tvoji posnetki s Xiaomijem drugačni?
Fotografije in videoposnetki so res na visokem nivoju. Kamera lahko snema v 8k kvaliteti in se je že zgodilo, da smo posnetke s telefona uporabili celo v televizijski oddaji. Včasih nimaš pri sebi snemalca in zelo priročno je, ko lahko hitro in kvalitetno zajameš vsebino kar sam. Tudi na potovanjih se super obnese. Ko gremo na pot z otrokoma, ob vseh stvareh, ni prostora še za profesionalni fotoaparat, ki ga 12 pro v veliki meri nadomesti. Presenečen sem tudi, kako se z vsako generacijo nadgradi nočni način slikanja.

Si neprestano v pogonu, v gibanju. Kako pomembno je zate, da se telefon hitro napolni?
Včasih sem telefon polnil ponoči, malo za šalo, malo zares, skoraj celo noč. To, da se telefon od 0-100% napolni v 20 minutah je zame izjemnega pomena. Še zlasti na celodnevnih snemanjih, ko vmes preverjam informacije, fotkam in snemam. Poleg tega pa je zaslon veliko časa prižgan in na njem scenarij in teksti.

Katera njegova funkcionalnost / zmogljivost ti je najbolj pri srcu / pisana na kožo?
Kamere in vse, kar je povezano z njimi. Predvsem hitrost in kvaliteta v kombinaciji z velikim pomnilnikom.

Serija Xiaomi 12 uporabnikom omogoča snemanje posnetkov studijske kakovosti ne glede na razmere, pa naj gre za zahtevne svetlobne pogoje ali premikajoče se objekte. Vsi trije pametni telefoni se ponašajo s profesionalnim naborom trojnih kamer za vsestransko fotografiranje, v katerem je glavna širokokotna kamera s 50 MP in zmožnostjo snemanja videoposnetkov v 8K, tako na Xiaomi 12 Pro kot Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro izstopa z najsodobnejšim trojnim 50MP nizom, ki ima vrhunsko tipalo Sony IMX707. Senzor je sposoben ujeti velike količine svetlobe in omogoča napredne slikovne zmogljivosti s hitrejšo hitrostjo ostrenja in večjo barvno natančnostjo. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X imata ultra širokokotno kamero 13 MP in 5 MP telemakro objektiv za snemanje iz različnih zornih kotov.

Velja omeniti, da od 1. do 10. aprila 2022 poteka posebna akcija, kjer bodo kupci ob nakupu Xiaomi 12 prejeli odlično darilo! Ob nakupu telefona Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 dobite uro Xiaomi S1 Watch Active, medtem ko vas bo nakup telefona Xiaomi 12X do 10. aprila nagradil s slušalkami Xiaomi Buds 3. Več o akciji boste našli na povezavi TUKAJ.

*Oglasno sporočilo

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button