NoviceTehnika

Xiaomijeva serija 12

Xiaomi je danes napovedal lansiranje nove serije Xiaomi 12, ki bo na voljo v treh različicah, in sicer 12 Pro, 12 in 12X.

Xiaomi 12 Pro izstopa z najsodobnejšim trojnim 50MP nizom, ki ima vrhunsko tipalo Sony IMX707. Senzor je sposoben ujeti velike količine svetlobe in omogoča napredne slikovne zmogljivosti s hitrejšo hitrostjo ostrenja in večjo barvno natančnostjo. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X imata ultra širokokotno kamero 13 MP in 5 MP telemakro objektiv za snemanje iz različnih zornih kotov. Xiaomi ProFocus identificira in sledi objektom ter preprečuje zamegljene ali neizostrene posnetke premikajočih se ali zastrtih predmetov. Novosti vključujejo tudi zmogljivosti samodejnega ostrenja oči in zaznavanja obraza. Ultra Night Video uporablja Xiaomijeve patentirane algoritme za snemanje videa tudi pri izjemno šibki svetlobi.

Serija Xiaomi 12 vključuje mobilne platforme Qualcomm SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 se ponašata s procesorjem Snapdragon 8 Gen 1 – Qualcommovo najnaprednejšo mobilno platformo. Ta procesor, izdelan na 4nm naboru čipov, prav tako pa poveča zmogljivosti grafične obdelave GPU za 30 % in energetsko učinkovitost za 25 % v primerjavi s prejšnjo generacijo. Medtem Xiaomi 12X poganja procesor 5G – Snapdragon 870. Vse tri naprave imajo izboljšano hitrost nalaganja in prenosa podatkov UFS 3.1 ter RAM LPDDR5 za hitrosti pomnilnika do 6.400 Mbps.

Vse tri naprave ponujajo AMOLED Dot zaslon, ki ga je DisplayMate ocenil z oceno A+, in s podporo za TrueColor. Za dodatno brezskrbnost ima zaslon zaščito Corning Gorilla Glass Victus, kar pomeni, da je odporen na praske in podpira tehnologijo Dolby Vision, ki oživi vašo vsebino z živahnimi barvami in poudarjenimi detajli. Serija Xiaomi 12 podpira tudi HDR 10+. Xiaomi 12 Pro ima certifikat SGS, kar pomeni, da je zaslon očem prijazen tudi pri maratonskih sejah. Xiaomi 12 Pro se medtem ponaša z zaslonom nove ravni, ki ponuja vizualno izkušnjo z gladkim pomikanjem in drsenjem.Visoko energijsko učinkovit 6,73-palčni zaslon WQHD+ uporablja AdaptiveSync Pro za inteligentno prilagajanje dinamičnega zaslona LTPO med 1Hz in 120Hz glede na vsebino.

Serija Xiaomi 12 ima funkcijo SOUND BY Harmon Kardon in ustvarja impresivno zvočno izkušnjo, ki jo poganja tehnologija Dolby Atmos. Ta zagotavlja prostorski zvok z osupljivimi podrobnostmi, jasnostjo in realizmom za popolno zabavo. Zvočniki quad Xiaomi 12 Pro – v obliki dveh visokotoncev in dveh nizkotoncev – zagotavljajo jasne podrobnosti.

Za dodatno optimizacijo osnovne uporabniške izkušnje serija Xiaomi 12 vključuje vmesnik MIUI 13, ki je bil globalno predstavljen v začetku letošnjega leta. Posodobitev vključuje hitrejše shranjevanje, večjo učinkovitost procesa v ozadju, pametnejšo obdelavo in daljšo življenjsko dobo baterije. Nove funkcije vključujejo Xiaomijevo patentirano tekoče shranjevanje (Liquid Storage), razpršen pomnilnik (Atomized Memory), usmerjene algoritme (Focused Algorithms) in pametno ravnovesje (Smart Balance). Xiaomi 12 Pro ima polnilnik Xiaomi HyperCharge z močjo 120 W. Zmogljiva 4.600 mAh baterija je v načinu Boost popolnoma napolnjena v samo 18 minutah.

Razpoložljivost na trgu   

Xiaomi 12 Pro prihaja v dveh različicah, 8GB+256GB, 12GB+256GB, in bo na voljo od 999 USD.
Xiaomi 12 prihaja v treh različicah, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, in bo na voljo od 749 USD.
Xiaomi 12X prihaja v dveh različicah, 8GB+128GB, 8GB+256GB in bo na voljo od 649 USD.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button