NoviceTehnika

To je prvi korak na poti k uspešnemu vloganju!

Vloger ne more učinkovito opravljati svojega dela, če nima pri roki vsestranskih naprav, kot jih nudi Huawei. Ne verjamete?

Za začetek svoje poti vloger ne potrebuje veliko – le telefon in profil v izbranem družbenem omrežju. Vsaj dokler snemanje vlogov ali spletnega dnevnika jemlje kot hobi za prosti čas in ne kot poklic, s katerim se preživlja. Ko se nekdo odloči, da bo vloganje njegova služba, pa se mora svoje obrti lotiti premišljeno in strukturirano.

Namreč, postati priljubljen vloger z velikim številom sledilcev ni mačji kašelj. Ključna sta zanimiva ideja, ki bo pritegnila širše občinstvo, in čas. Snemanje in urejanje videov namreč zahteva kar nekaj ur. Poleg tega morate biti iznajdljivi in ustvarjalni pri oblikovanju scenarijev, vloge pa objavljati vsaj enkrat na teden, poleg tega pa imeti veliko potrpežljivosti. Preteče lahko kar precej časa, preden se začnejo kazati uspehi v obliki številnih sledilcev in ogledov.

Narediti si morate dnevni, tedenski, morda celo mesečni načrt snemanja in ga prilagajati glede na dogajanja, ki jih ne morete predvideti. Ni pomembno le to, da znate kadrirati in držati napravo, s katero snemate sebe in svojo okolico. Preden se tega lotite, si morate zamisliti in napisati scenarij. Natančne napotke – snemalno knjigo, ki vam bo pomagala prihraniti čas in živce. Seveda, improvizacija ni prepovedana, celo priporočljiva je, saj vlog zaradi nje postane bolj pristen. Če pa se zanašate zgolj nanjo, se lahko zgodi, da na koncu ne boste ničesar posneli, saj bodo obstoječi posnetki slabi, za nove pa vam bo zmanjkalo časa. Najboljša je torej uravnotežena kombinacija scenarija in improvizacije.

Idealna kamera za vse razmere

Ko je scenarij oblikovan in ste z njim zadovoljni, je čas za snemanje. V zadnjem času vse več vlogerjev za ta namen uporablja pametne telefone, kot je na primer Huawei P60 Pro, katerega smo na uredništvu že preizkusili, več o njem pa si lahko preberete s klikom na povezavo.

Vsestranski sklop kamer modela P60 Pro zagotavlja odlične rezultate, saj omogoča zajemanje osupljivih fotografij in videoposnetkov v različnih svetlobnih pogojih. Še posebej impresiven je nočni način, ki omogoča zajemanje jasnih in podrobnih posnetkov tudi v okoljih s šibko svetlobo.

Snemanje je le del ustvarjalnega procesa.

Ko imate gradivo posneto, pride na vrsto ključni čarobni del – urejanje, ki bo dalo vlogu rdečo nit. Ta del bo terjal največ vašega časa. Najprej boste morali odstraniti nepotrebne »sestavine«, nato popraviti posnetke slabše kakovosti in na koncu še dodati elemente, ki bodo poskrbeli za konstantno pozornost gledalca. Vlog lahko urejate neposredno na telefonu, zlasti če je ta zmogljiv in ima velik zaslon, kot na primer P60 Pro, ali pa na računalniku. V slednjem primeru najbolje kar na prenosniku, ki ga lahko vedno nosite s seboj.

Ker je poleg slike pri vlogu pomemben tudi zvok, nikar ne pozabite na še eno napravo, ki vam bo pomagala med ustvarjalnim procesom: brezžične slušalke Huawei FreeClip. S temi slušalkami boste vedno lahko preverili kakovost posnetega zvoka ali pa vam bodo omogočile, da se kljub hrupu okolice osredotočite na svoje delo.

Pomagajte si s priročnimi aplikacijami.

Vlogerjem lahko zelo koristijo različne aplikacije, ki jim pomagajo pri urejanju videa, pisanju scenarija, iskanju informacij in številnih drugih stvareh. Vse to lahko najdete v Huaweievi trgovini AppGallery in s pomočjo vsestranskega iskalnika Petal Search, ki sta že nameščena na telefonu P 60 Pro. Priporočamo aplikaciji VivaCut za urejanje in montažo video posnetkov ter PhotoEditor za obdelavo fotografij.

Rudi Leskovec
foto: Huawei

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button