TehnikaTesti

Spider-Man Remastered PC

Spider-Man predstavlja eno izmed najuspešnejših videoiger o superjunakih, svojo pot pa je pričela leta 2018 na platformi Sony PlayStation 4.

Zaradi dokaj unikatnega načina igranja in dobre podpore s strani razvijalca je požel Spider-Man ogromno navdušenja, igra pa je postala ena izmed najhitreje prodajanih iger leta 2018 in ena izmed najbolje prodajanih iger vseh časov na platformi PlayStation.

Marvelov New York je dovolj veliko mesto za raziskovanje, Spider-Mana pa v njem čaka obilico nalog in zanimiva osrednja zgodba.

Če so do zdaj lahko imetniki tako imenovanih ʺigračarskih PC mašinʺ zgolj z zavidanjem opazovali igralce Spider-Mana na PlayStationu, temu ne bo več tako. PC je bil končno deležen pravega Spider-Mana, ki je poleg vsega še ʺremastered.ʺ Spider-Man Remastered prinaša na PC izboljšane grafične nastavitve, tako imenovani ʺodklenjeni framerateʺ in podporo tehnologijam kot so NVIDIA DLSS, NVIDIA DLAA in AMD FSR 2.0.

Grafični pogon deluje gladko in brez zatikanja, optimizacija pa je bila narejena kot je potrebno.

Igranja igre smo se lotili popolnoma na ʺsvežeʺ, skorajda amatersko, brez kakršnega koli pričakovanja. Igra je bila s strani publike pohvaljena zaradi njene zgodbe, karakterjev, bojevanja in mehanike ʺnihanjaʺ skozi mesto. To smo želeli preveriti tudi sami in kar hitro ugotovili, da ima igra tisto privlačnost, zaradi katere si jo bo igralec želel raziskati do konca.

Dlje kot bomo igrali igro, več novih trikov bomo imeli pod palcem. S tem bo tudi igralnost postala zanimivejša.

Osrednjega junaka Spider-Man / Peter Parker so postavili v Marvelov New York, kjer se bori proti celi kopici nepridipravov. Igra nudi tako imenovano ʺopen worldʺ doživetje, kjer se lahko igralec napoti v kateri koli del mesta, zavije v vsako ulico in pristane na kateremkoli zidu ali strehi. Skozi mesto se najhitreje pomikamo z uporabo lokacijski točk oziroma ʺpodzemne železniceʺ. Bolj kot to, se po mestu še raje podamo z uporabo pajkove niti, ki je pravzaprav glavni atribut našega junaka. Z njo se po domače ʺguncamoʺ skozi mesto, izvajamo različne trike, pri tem pa pridobivamo hitrost in izkušnje. Mehanika nihanja je pri tem resnično dodelana in zagotovo predstavlja novo in drugačno igralno izkušnjo.

Mehanika gibanja je dodelana in je vredna pohvale. Po mestu lahko igralec šviga v vse smeri, horizontalno in vertikalno.

Pajkova mreža se izdatno izkaže med dvoboji s ʺšefiʺ in med izvajanjem različnih drugih obstranskih nalog. Z napredovanjem v igri in nabiranjem izkušenj se vam bodo ponudile nove možnosti uporabe pajkove niti, Spider-Man pa bo deležen vedno zanimivejših ʺgadgetovʺ in specialnih oblek.

Pripomočki, ki jih ima na voljo Spider-Man pridejo prav v različnih scenarijih, med bojevanjem z uličnimi tolpami ali pri reševanju drugih nalog.

Če ste eden izmed tistih igralcev, ki uživa v zgodbi in prepusti prezahtevno težavnost drugim, boste z lahkoto osvojili osnove upravljanja s Spider-Manom. Uporaba tipk, v kombinaciji z miško, je enostavna in se jih hitro priučimo. Igra nam bo postopoma dovoljevala nove in nove kombinacije, kar bo prispevalo k hitremu napredovanju. Pozabili niso niti na zahtevne igralce, ki si bodo lahko izbrali zahtevnejšo težavnost igre, se posvetili doseganju najboljših rezultatov v izzivih, opravljali naloge z dodatnimi bonusi ali iskali katerega izmed skritih ʺdosežkov.ʺ

Igra je namenjena vsem igralcem, tistim ki se želijo maksimalno potruditi in tudi tistim, ki bi radi zgolj uživali v zgodbi in igranju.

Ker je Peter Parker vendarle inteligenten raziskovalec, v igri ne manjka hitrih in manjših miselnih igric. Kopica dodatnih nalog ponuja iskanje izgubljenih nahrbtnikov, slikanje znamenitosti New Yorka, reševanje mesta pred uličnimi tolpami in še in še. Morda so za koga omenjene naloge preveč ponavljajoče, a nič zato, saj s tem vendarle podaljšamo igralnost in še bolje spoznamo Marvelov New York. V mestu bomo spoznali še nekaj nepridipravov iz stripov, upravljali pa bomo lahko tudi z nekaj stranskimi liki osrednje zgodbe. Spider-Man Remastered predstavlja neko drugačno igralno izkušnjo, ki bo všeč tudi zagrizenim igralcem iger drugih žanrov, ki se morebiti ne spoznajo na zgodbe superjunakov. Zgodbi lahko namreč sledimo tudi brez podrobnega poznavanja Spider-Mana in njegovega življenja v Marvelovem svetu. Za igro je potrebno odšteti 60 evrov.

KAJ NAM JE BILO VŠEČ:
– zabavno in hitro premikanje skozi mesto z uporabo pajkove niti
– optimizirana grafika
– zanimiva zgodba, upravljanje z več liki
– postopno ʺodklepanjeʺ možnosti v igri
– hitro nalaganje igre

KAJ NAM NI BILO VŠEČ:
– na trenutke so kontrole okorne, prilagojene igralnemu ploščku
– ponavljajoče se naloge
– občasna neposlušnost Spider-Mana

Anže Berlič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button