NoviceTehnika

Sony HT-S400

Prostorski zvok kot v kinu s tehnologijo S-Force PRO Front Surround.

Sony predstavlja 2.1-kanalni zvočniški modul HT-S400, ki lahko vsako dnevno sobo napolni s kinematografskim zvokom. Zvočniški modul HT-S400 zagotavlja vrhunsko doživetje zvoka, pri čemer gre zahvala tehnologiji ustvarjanja prostorskega zvoka od spredaj S-Force PRO Front Surround, funkcijam za zagotavljanje jasnih dialogov ter skupni izhodni moči 330 W.

HT-S400 omogoča uporabnikom, da slišijo zvok z vseh strani, kar zagotavlja kombinacija tehnologije Dolby Digital in Sonyjeve lastne tehnologije virtualnega prostorskega zvoka od spredaj S-Force PRO Front Surround. Zvočniški modul s posnemanjem kinematografskega prostorskega zvoka gledalca postavi naravnost v dogajanje. Skrivnost je v Sonyjevi edinstveni tehnologiji digitalne obdelave zvočnega polja, ki lahko samo s sprednjimi zvočniki virtualno ustvari zvočno polje prostorskega zvoka.

Sprednji zvočniki so opremljeni z zvočniško enoto X-Balanced, ki se ponaša z edinstveno pravokotno obliko. Slednja zagotavlja kar največjo možno velikost membrane, hkrati pa zmanjšuje tudi njeno pot, pri čemer ohranja enak zvočni tlak. Rezultat je slišen – manj je popačenja in vokali so čistejši. Samostojen rob, ki povezuje membrano z ohišjem zvočniške enote X-Balanced, izboljša simetrijo navpične amplitude, kar je ključnega pomena za doseganje kakovostnega in čistega zvoka.

Zvočniškemu modulu HT-S400 je priložen zmogljiv brezžični globokotonec z veliko 160-milimetrsko zvočniško enoto, ki ustvarja globok in bogat zvok nizkih tonov. Ta poudari učinek vsega, kar gledate in poslušate, kar rezultira z globokim grmenjem v filmskih prizorih in udarnimi basi glasbenih ritmov. Zvočniški modul HT-S400 bo na voljo aprila 2022 po predvideni maloprodajni ceni 270 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button