NoviceTehnika

Serija Xiaomi 13T in Čokoladni atelje Dobnik:

Spajanje sodobne tehnologije, tradicije in unikatnih kreacij.

Xiaomi je v galeriji Edvard v Ljubljani na ogled postavil fotografsko razstavo o ročno izdelanih čokoladnih pralinejih Čokoladnega ateljeja Dobnik, ki jo je priznani slovensko fotograf in Xiaomijev ambasador Peter Irman posnel s pametnim telefonom iz najnovejše serije Xiaomi 13T. Razstava je na ogled prišla manj kot mesec dni po globalni predstavitvi najnovejše serije pametnih telefonov Xiaomi 13T (serija je bila predstavljena v Berlinu 26. september 2023), zasnovanih in ustvarjenih za uporabnike po vsem svetu, ki želijo izboljšati svoje veščine pri ustvarjanju fotografskih in videografskih mojstrovin.

Za prave mojstrovine je potrebno dobro oko in fotoaparat. In to se je zgodilo, ko se je telefon iz serije Xiaomi 13T znašel v rokah profesionalnega fotografa Petra Irmana. V fotografski razstavi je skozi 13 vrhunskih, zrcalno čistih fotografij, ujel čustva v kompleksnem procesu izdelovanja čokoladnih pralinejev, predanost in ljubezen do dela. Vse forografije so bile posnete s pametnim telefonom Xiaomi 13T Pro z objektivom sodobne kamere Leica.

»Živimo v času, ko je večina fotografij ustvarjenih s pametnimi telefoni, zato je kakovost fotoaparata ključnega pomena. S sodelovanjem Xiaomija in Leice smo pravkar vstopili v novo poglavje mobilne fotografije. Menim, da smo s fotografijami, posnetimi s serijo Xiaomi 13T, uspeli ujeti, kako edinstven je proces ustvarjanja unikatnih čokoladnih pralinejev. Želeli smo pokazati, da so sodobna tehnologija pametnih telefonov ter tradicionalne in unikatno ročno delo lahko močna kombinacija, ki združuje sodobnost in tradicijo ter ju tako približa novim generacijam,« je povedala Mirela Polić, vodja marketinga Xiaomi za Hrvaško in Slovenijo.

Serija Xiaomi 13T prinaša dva originalna načina fotografiranja Leica – Leica Authentic Look in Leica Vibrant Look. Oba načina zagotavljata osupljive fotografije z naravno barvno reprodukcijo, močnim kontrastom in definicijo senc. Izkušnjo snemanja s samim fotoaparatom naprave Xiaomi 13T Pro, a tudi izkušnjo opazovanja izdelovanja unikatnih čokoladnih pralinejev, fotograf Peter Irman opisuje z navdihujočo izkušnjo. »Po dolgih letih uporabe zrcalno refleksnih digitalnih fotoaparatov sem pri uporabi novega pametnega telefona Xiaomi 13T Pro začutil, da je tudi s telefonom možno posneti kakovostne posnetke, ki omogočajo velikoformatne povečave za razstavo. Kamera naprave Xiaomi 13T Pro ujame neverjetne, izvrstne detajle. Izpostavil bi pro focus, ki nudi odlične makro bližinske posnetke kulinarike zelo realističnih naravnih barv in detajlov. Navdušen sem, da sem lahko takšne trenutke ujel v objektiv skozi lečo Leica telefona Xiaomi 13T Pro,« je povedal Irman, ki se sicer s profesinalno fotografijo ukvarja že 28 let, dela pa tudi z najboljšimi restavracijami in njihovimi kuharskimi chefi. Njegove kulinarične fotografije so tako v Michelin vodniku kot v Gault & Millau.

Ob nakupu katerega koli modela iz serije Xiaomi 13T (Xiaomi 13T ali Xiaomi 13T Pro) bodo kupci prejeli v dar Mi Smart Air Fryer 3.5L. Ponudba traja do 31. oktobra 2023.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button