NoviceTehnika

Xiaomi 13T

Xiaomi je danes globalno predstavil serijo Xiaomi 13T.

Xiaomi je danes predstavil svojo najnovejšo serijo pametnih telefonov Xiaomi 13T. Serija Xiaomi 13T, razvita v sodelovanju z Leico, prinaša fotografsko izkušnjo Authentic Leica.

Ustvarjanje mojstrovine s fotografskimi zmogljivostmi Leica Pro-level

Obe napravi – Xiaomi 13T Pro in Xiaomi 13T sta opremljeni s trojno kamero, ki vključuje leče Summicron, razvite v sodelovanju z Leico, 50 MP širokokotno kamero z ekvivalentno goriščno razdaljo 24 mm in 7P asferično lečo, zasnovano za zajem več svetlobe, ki podpira snemanje v visokem dinamičnem razponu in teleobjektiv 50 MP z goriščno razdaljo 50 mm. Širokokotna kamera z 12 MP in goriščno razdaljo, ki ustreza 15 mm, je idealna za zajemanje panoramskih fotografij in pokrajin. Fotoaparata Xiaomi 13T Pro in Xiaomi 13T, ki jih poganja 100 % DCI-P3, imata širši barvni razpon, ki pomaga ujeti vsak čarobni trenutek s klasično kakovostjo Leica.

Serija Xiaomi 13T prinaša dva originalna načina fotografiranja Leica – Leica Authentic Look in Leica Vibrant Look. Oba načina zagotavljata fotografije z naravno barvno reprodukcijo, močnim kontrastom in definicijo senc. Xiaomi 13T Pro in Xiaomi 13T razširjata ustvarjalne možnosti uporabnikov s štirimi novimi vodnimi žigi Leica, ki zagotavljata več izbire za kompozicije fotografij in velikosti okvirjev.

Serija Xiaomi 13T je opremljena tudi s funkcijo prilagojenih slogov fotografij v načinu Pro, ki je bila prvič implementirana na modelu Xiaomi 13 Ultra. Ta funkcija omogoča uporabnikom, da prilagodijo ton, tonaliteto in teksturo fotografije, preden jo posnamejo, pri čemer ohranijo več podrobnosti in barve za naknadno obdelavo. Uporabniki lahko shranijo želene nastavitve in vedno uporabljajo svoj način fotografiranja.

Poleg tega Xiaomi 13T Pro prinaša možnost snemanja videa 8K, da zagotovi, da je vsak prizor, vsak odtenek, vsaka podrobnost vašega videoposnetka ovekovečena s kakovostjo kino projekcije. Širokokotna kamera s 50 MP podpira OIS in EIS, kar zagotavlja, da vaši videoposnetki ostanejo stabilni tudi sredi gibanja.

Zadnji kameri naprave Xiaomi 13T podpirata snemanje videa 4K pri vseh goriščnih razdaljah, s hitrim in učinkovitim urejanjem. Znotraj načina Pro v funkciji Video Editor aplikacije Xiaomi Gallery bodo uporabniki lahko enostavno urejali opise in dodatne zvočne posnetke, kar je idealno za ustvarjanje kratkih videoposnetkov za namene družbenih medijev ali za ustvarjanje materiala za osebni vlog.

Xiaomi 13T Pro in Xiaomi 13T zagotavljata nove ravni jasnosti in živahnih barv, izboljšata izkušnjo gledanja zahvaljujoč 6,67-palčnemu zaslonu CrystalRes, ki podpira hitrost osveževanja do 144 Hz in 1,5K (2712 x 1220) resolucijo. Serija Xiaomi 13T uporablja zaslon s 1200 nitmi in največjo svetlostjo do 2600 nit. Poleg tega zaslon nudi 100-odstotno pokritost DCI-P33 s podporo za 68 milijard barv, kar zagotavlja združljivost HDR10+ od konca do konca. Serija Xiaomi 13T podpira Dolby Atoms z vgrajenimi dvojnimi zvočniki.

Xiaomi 13T Pro poganja čip MediaTek Dimensity 9200+ s hitrim osemjedrnim procesorjem, ki zagotavlja hitrosti do 3,35 GHz. Poleg tega ima vgrajen GPE Arm Immortalis-G715, ki izboljša obdelavo slike, tako da bodo vsi ljubitelji iger imeli prijetno izkušnjo igranja brez skrbi, da bi se baterija izpraznila. Xiaomi 13T je opremljen s čipom MediaTek Dimensity 8200-Ultra, zgrajenim za energijsko učinkovitost z uporabo najnovejšega 4nm procesa TSMC, ki omogoča izboljšave zmogljivosti CPE in GPE. Odvajanje toplote pri seriji Xiaomi 13T je izboljšano s ploščo za namakanje iz nerjavečega jekla 5000 mm VC, tako da bodo telefoni med uporabo ostali na standardni temperaturi.

Xiaomi 13T Pro podpira tehnologijo polnjenja Xiaomi 120W HyperCharge, zahvaljujoč kateri je naprava pripravljena na 100 % v zgolj 19 minutah. Obe napravi imata možnost hitrega polnjenja, pri čemer Xiaomi 13T Pro doseže 36 % pripravljenosti baterije, Xiaomi 13T pa 21 % v samo 5 minutah.

Serija Xiaomi 13T, razvita s tehnologijami ISP (Internal Shortage Precaution), SOA (Safety Operating Area), DTPT (Dynamic Turbo Power Technology), zagotavlja varno uporabo velike baterije 5000 mAh (tipično).

Xiaomi 13T Pro in Xiaomi 13T bosta na voljo od 27. septembra. Ob nakupu katerega koli modela iz serije Xiaomi 13T bodo kupci prejeli v dar Mi Smart Air Fryer 3.5L, ponudba pa traja do 31. oktobra,

Xiaomi 13T Pro je na voljo v različici pomnilnika 12+512 GB po ceni 899 evrov.
Xiaomi 13T je na voljo v pomnilniški različici 8+256 GB po ceni 649 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button