NoviceTehnika

Samsung z novo okoljsko strategijo

Nične neto emisije do leta 2050.

Družba je objavila novo okoljsko strategijo, s katero želi podpreti globalna prizadevanja v boju proti podnebnim spremembam. Strategija vključuje zaveze za doseganje neto ničnih emisij ogljika na nivoju celotnega podjetja, načrte za večjo uporabo obnovljivih virov energije ter naložbe v nove tehnologije, raziskave za razvoj energetsko učinkovitih izdelkov, povečanje ponovne uporabe vode in razvoj tehnologije za zajemanje ogljika.

Glavni cilj nove zaveze je doseči nične emisije ogljika (obseg 1 in obseg 2) za vse dejavnosti v oddelku DX (Device eXperience) do leta 2030 in za vse globalne dejavnosti, vključno z oddelkom DS (Device Solutions), do leta 2050. Oddelek DX zajema dejavnosti družbe na področju potrošniške elektronike, vključno z mobilnimi napravami eXperience, vizualnimi zasloni, digitalnimi napravami, omrežji ter zdravstveno in medicinsko opremo, medtem ko oddelek DS vključuje dejavnosti pomnilnika, sistema LSI in livarn.

Samsung Electronics se pridružuje globalni pobudi RE100, ki si prizadeva za 100-odstotno obnovljivo energijo. V okviru te zaveze namerava podjetje v petih letih z obnovljivimi viri energije zadovoljiti potrebe po električni energiji na vseh mednarodnih trgih, kjer posluje.

Nov načrt temelji na obstoječih prizadevanjih družbe Samsung Electronics na področju podnebnih sprememb ter znatno širi obseg programov in naložb. Samsung bo razvijal nove tehnologije in izvajal nadaljnje trajnostne prakse, da bi omogočil svetlejšo prihodnost za vse.

»Podnebna kriza je eden največjih izzivov našega časa. Posledice neukrepanja so nepredstavljive in zahtevajo prispevek vsakega izmed nas, vključno s podjetji in vladami. Samsung se na grožnjo podnebnih sprememb odziva s celovitim načrtom, ki vključuje zmanjšanje emisij, nove trajnostne prakse ter razvoj inovativnih tehnologij in izdelkov, ki so boljši za naš planet,« je dejal Jong-Hee Han, podpredsednik in izvršni direktor družbe Samsung Electronics.

Okoljska zavezanost družbe Samsung Electronics vključuje tudi prizadevanja celotnega podjetja za povečanje krožnosti virov v celotnem življenjskem ciklu izdelka, od pridobivanja surovin do recikliranja in odstranjevanja. V načrtu so podrobno opisane tudi naložbe v nove tehnologije za zmanjšanje emisij procesnih plinov in zmanjšanje porabe energije v potrošniških izdelkih. Podjetje namerava raziskati tudi tehnologije za zajemanje in izkoriščanje ogljika ter se spopasti s škodljivimi delci v zraku.

Samsung Electronics se zaveda potrebe po inovativnih pristopih na področju okoljske trajnosti, zato bo do leta 2030 vložil več kot 5 milijard evrov v okoljske pobude, vključno z zmanjševanjem procesnih plinov, varčevanjem z vodo, širjenjem zbiranja elektronskih odpadkov in zmanjševanjem onesnaževanja. V znesek naložb niso vključeni stroški, povezani s širjenjem uporabe obnovljivih virov energije.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button