TehnikaTesti

Plantronics BackBeat Pro 5100

Brezžične slušalke že dolgo niso novost. Pravzaprav imajo že kar konkretno brado, a odkar so pri Applu predstavili Airpodse, se je modna muha preusmerila v lične v-ušesne slušalke. In tokrat smo preizkusili izjemno všečne in zmogljive slušalke proizvajalca Plantronics.

Plantronics na domači grudi ni ravno najbolj poznan proizvajalec, a njegovi začetki segajo v daljno leto 1961. Tokrat so nam na preizkušnjo dostavili všečne slušalke BackBeat Pro 5100. Gre za slušalke, ki so povezljive preko modrega zoba in lahko delujejo bodisi v paru ali vsaka slušalka posebej. Kot je trenutno v navadi, pridejo slušalke v lični šatulji, ki je pravzaprav tudi polnilna postaja.

Avtonomija slušalk je dobrih 6 ur, skupaj s polnilno postajo pa boste lahko brezžično poslušali zvok do 19 ur. Povezovanje s telefonom je na moč enostavno, saj se samodejno vklopijo (in povežejo) takoj, ko jih vzamete iz škatlice. Tudi prvo spajanje s telefonom vam ne bo vzelo več kot minuto časa. V praksi se BackBeat Pro 5100 izkažejo za zelo udobne tehnološke napravice, ki kljub dolgotrajni uporabi niso moteče v ušesih. Nekaj zaslug ima teža, saj tehtnica odmeri vsega 5,8 gramov po kosu, po drugi strani pa si uporabnik lahko izbere silikonske nastavke, ki so v velikosti S, M in L.

Kaj pa zvok? Glede na majhnost napravice je slednji zares odličen! Pri Plantornicsu so namreč vgradili štiri mikrofone, ki omogočajo izključevanje zunanjega zvoka (ang. noise canceling) in zmanjšujejo moteč vetrni šum. Mi smo se popeljali z električnim skirojem in pri 25 km/h je pogovor še vedno možen, a vseeno je bil pogost odziv na drugi strani „kaj, kaj, halo, prosim …“. V kolikor boste takšne slušalke uporabljali med hojo ali tekom, vam ni potrebno skrbeti, da bi imel vaš sogovornik na drugi strani kakšne večje težave s sprejemom vaših sporočil.

Zagotovo velja omeniti, da so slušalke odporne na vodo in telesni znoj, kar bo še kako priročno pri bolj intenzivni vadbi oziroma vročih poletnih dnevih. Pohvaliti velja enostavno uporabo ob poslušanju glasbe. En pritisk predvaja ali ustavi glasbo, dva pritiska predvajata naslednjo, medtem ko trije zaporedni pritiski predvajajo prejšnjo skladbo. Z nežnim dotikom druge slušalke omogočate nastavitev glasnosti. S „tapkanjem“ boste zvišali z držanjem pa znižali jakost zvoka.

Kaj pa cena? Pri Plantronicsu bodo od vas želeli 169 ameriških zelencev. Veliko? Za tovrstno „kul“ napravico zagotovo ne. Sicer so BackBeat Pro 5100 slušalke za 10 dolarjev dražje od Applovih, a se zaradi tega odkupijo z izjemno ergonomijo, predvsem pa ne štrlijo tako neugledno iz ušesa.

Pod črto. Plantronics BackBeat Pro so moderne in lične slušalke. V kolikor so vam modne zapovedi sveti gral, je to zagotovo „musthave“ napravica v vaših ušesih oziroma žepu. Ni poceni, a se odkupi z odličnimi rešitvami, zelo spodobnim zvokom, enostavnostjo in predvsem uporabnostjo. V kolikor imate na telefonu vklopljen bluetooth in imate dohodni klic, vam bo ves proces vzel le nekaj trenutkov, da lahko pogovor opravljate prostoročno. Glede na to, da v tem obdobju ravno poteka akcija #furambreztelefona, je lahko odlična izbira pri vožnji z avtomobilom.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button