TehnikaTesti

Pitaka MagEZ Stand & Case Pro

Če ste ob imenu Pitaka pomislili na sočno tropsko sadje, vam ne zamerimo tudi mi smo …

… do trenutka, ko so nam v roke pomolili linijo njihovih dodatkov za pametne naprave. Za začetek raziskovanja znamke Pitaka, vam predstavljamo »gadgeta«, ki vsaj po našem mnenju nujno sodita skupaj.
Prvi je ovitek za iPad, ki napravi doda brezžično polnjenje in stojalo, ki vašega iPada z nameščenim ovitkom spremeni v ergonomsko delovno postajo.

V poplavi raznih ovitkov za pametne naprave, ki tako ali drugače obljubljajo »premium«izgled, materiale, občutke, in oh in sploh vse, človek pomisli, da gre pri omenjenem izdelku za še enega v vrsti. Da zgodba tokrat ne bo enaka, da slutiti že embalaža izdelka v slogu premium pametnih naprav.

Pri pregledu embalaže zasledimo izdatno mero uporabe ekologije, aramidnih vlaken in Pitakine tehnologije Fusion Weaving, ki omogoča praktično brezšivno spajanje vlaken različnih materialov, barv in vzorcev.

Lično zapakiran ovitek, ki nas razveseli ob odprtju embalaže je le začetek, pod ovitkom se namreč skriva še brezžična polnilna postaja. Ovitek navduši s svojo debelino oziroma tankostjo in kvaliteto izdelave, pri čemer kar ne moremo verjeti, da se v njem skriva vsa potrebna »infrastruktura« za izvajanje brezžičnega polnjenja.

Prileganje ovitka je brezhibno, hkrati pa so pri Pitaki mislili tudi na zahtevnejše uporabnike, kateri so svojega iPada nadgradili s pisalom in magnetno tipkovnico, saj so za slednjo pustili odprtino na strani, kamor se tipkovnica magnetno namesti. Za pisalo so namenili posebno površino na nasprotni strani naprave.

Ko smo pomislili, da smo najboljši del pripomočkov že odprli in namestili, nas preseneti MagEZ Stand. V podobno lično embalažo skrit na prvi pogled izjemno kakovosten del opreme ob enostavni montaži preseneti s svojimi dodatnimi funkcijami. Osnovna funkcija stojala spremeni vašega iPada ob dodatku tipkovnice in miške v pravi mali računalnik – tipa vse v enem. Da bodo v njem uživali uporabniki vseh velikosti in oblik, glava stojala omogoča nastavitev nagiba zaslona, hkrati pa omogoča vrtenje in izbiro horizontalnega oziroma vertikalnega položaja uporabe tablice.

Da bo izkušnja res popolna in da uporabnik ne zamudi nobenega pomembnega obvestila, hkrati pa skrbi za neprekinjen brezžični dotok energije v svoj prenosni telefon, so v podnožje dodali Qi brezžični polnilnik, ki omogoča (ob uporabi ustreznega napajalnika, pri Pitaki za najbolj primernega ocenjujejo takega z izhodno močjo 45W) polnjenje naprav z močjo do 15W.

Če ste se po prebranem članku odločili zaščiti svojo tablico z kakovostno in oblikovno zelo dovršeno dodatno opremo naj vam pomagamo z napotitvijo na spletno trgovino Pitaka  . Po prebitem času z napravo je naše mnenje, da izdelki zagotovo opravičijo svojo prodajno ceno, ta pa znaša en cent manj kot 130 evrov za ovitek in 159,99 evrov za stojalo.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button