TehnikaTesti

Pitaka MagEZ Case 4

Neprebojen?

Že res, da je tokrat predstavljeni ovitek za telefon narejen iz aramida, materiala iz katerega so ponavadi narejeni neprebojni jopiči. V uredništvu je padla skupna odločitev, da iPhona odetega v Pitakin MagEZ Case ne bomo izpostavili tako ekstremnim tveganjem.

Po tehtnem razmisleku in detajlnem pregledu »gadgeta« smo sklenili da vsega 0,95 milimetrov debel in 18 gramov težak ovitek, kljub kvaliteti izdelave in uporabljenim materialom, vseeno ne bi bil kos vanj uperjenim strelnim napravam. Morda se za takšen preizkus odloči kateri izmed »renomiranih YouTuberjev« in s tem potrdi oziroma ovrže naše domneve. Mi bomo raje nekaj besed namenili samemu ovitku.

Po odprtju, na pogled precej privlačne embalaže, nas v njen pričaka izbrani ovitek in kratka, a zelo uporabna navodila za montažo in demontažo ovitka. Zakaj uporabna navodila, saj gre samo za ovitek? Res je, a je prileganje tako perfektno in tesno, da navodila precej pomagajo varno in ne destruktivno, tako za telefon kot za ovitek, združiti oba dragocena »gadgeta« v eno. Tistim, ki bodo imeli kljub vsemu težave pri nameščanju je na navodilih na voljo QR koda s povezavo do video navodil.

Kot že omenjeno, se ovitek odlično prilega telefonu, vse odprtine so na pravem mestu in v nobenem trenutku ne ovirajo funkcionalnosti telefona. Tudi pri teži med uporabo bistvene razlike ne opazimo.

Aramidna vlakna so podobno kot pri ovitku za iPad izdelana s pomočjo Fusion Weaving tehnologije. Na otip in oko prijeten zaključni sloj ovitka pa poskrbi za še dodatno trenje med dlanjo in telefonom in s tem za varen oprijem med uporabo. Vseeno velja dodati eno pikro na račun zaključka ovitka, saj se nanj med shranjevanjem v žepu ali torbicah primejo vse odvečne stvari, ki malce pokvarijo izgled ovitka. Že res, da se s pomočjo vlažne mikro krpe z lahkoto povrne prvotni izgled ovitka, bi nekaj dodatnega trenja lahko zamenjali z malce manj lepljivim slojem na ovitku.

Med uporabo ovitka nehote pozabimo na funkcionalnost MagSafe pritrdilnega in polnilnega mesta na zadnjem delu našega iPhona, kar pri večini tako tankih ovitkov ni povsem samoumevno. Pri Pitaki so mislili tudi na uporabnike ki svoje telefone uporabljajo oz. polnijo prek MagSafe mesta in s pomočjo MagSafe SlimBoard tehnologije v uporabljeno smolo za ojačenje aramidnih vlaken spojili in komprimirali magnete.

Dodati velja še zaščitni okvir okoli sistema leč na zadku telefona, ki je izdelan iz aluminija in odlično ščiti dragocene leče pred neželenimi udarci in morebitnimi poškodbami.

Glede na vse napisano, ste zagotovo pomislili, da cena tega ovitka ne bo najbolj nežna in tukaj ste imeli prav – en cent manj kot 80 evrskih kovancev se za ovitek na prvo žogo res sliši veliko. Mi smo se prepričali, da zaradi izgleda, lahkotnosti, kakovosti izdelave in kompatibilnosti z MagSafe upraviči višjo ceno. Več informacij boste dobili na PITAKINI EVROPSKI SPLETNI TRGOVINI

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button