NoviceTehnika

Najnovejši „jabolčki“ prispeli v Slovenijo.

iPhone 15 Pro, iPhone 15, Apple watch Ultra 2 in Apple Watch 9 so prispeli na slovenski trg.

Oči sveta so vsak september povsem osredotočene na Apple in na izdelke, ki bodo v tem letu zapustili njihove delavnice. 12. septembra so predstavil novo generacijo izdelkov. Apple Premium Reseller iSTYLE je v svoji poslovalnici v Ljubljani 22. septembra pripravil ekskluzivno predstavitev novih iPhonov serije 15. Obiskovalci so tako imeli priložnost prvič spoznati vse štiri modele: iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 in iPhone 15 Plus.

Na področju pametnih ur je glavna novost ta, da sta predstavljeni napravi Apple Watch Ultra 2 in Apple Watch 9 prva ogljično nevtralna izdelka, kar je pomemben korak k ohranjanju okolja. Applov cilj je, da do leta 2030 vsi njihovi izdelki postanejo ogljično nevtralni.

Označevanje na embalaži takšnih izdelkov bo dodatno pomagalo strankam prepoznati trajnostne izdelke in podpiralo okolju prijazne blagovne znamke, kot je Apple. Ta pobuda lahko spodbudi druga tehnološka podjetja, da se jim pridružijo na poti k bolj trajnostni prihodnosti.

iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max: primerna za profesionalce

Za uporabnike, ki iščejo vrhunsko izkušnjo, sta primerna iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max. Ti napravi sta opremljeni z najnaprednejšimi kamerami dosedaj, vključno s snemanjem videa ProRAW in ProRes.

Materiali in dizajn: iPhone 15 Pro in Pro Max imata ohišje iz titana s PVD prevleko, zaradi česar sta lahka in elegantna. Poleg tega so robovi bolj fino zaobljeni, kar nudi boljši oprijem in izboljšano udobje med uporabo.

Zaslon in robovi: Velikosti zaslona ostajajo enake (6,1 in 6,7 palca), vendar so robovi najtanjši doslej.

Akcijski gumb: Nova iPhone 15 Pro in Pro Max imata akcijski gumb, ki se nahaja na strani naprave, kar uporabnikom olajša dostop do različnih funkcij, kot so upravljanje zvoka, osvetlitev, kamera in funkcija Live Speech.

Procesor in grafična enota: Uporabljajo A17 Pro SoC (system on a chip, celotna procesorska enota na enem čipu) s popolnoma novim grafičnim procesorjem »pro-razreda«, zaradi česar so najzmogljivejše mobilne naprave na trgu. To poveča energetsko učinkovitost in zagotavlja podporo za Ray tracing (sledenje žarkom).

Igranje iger in kamere: Zahvaljujoč A17 Pro iPhone 15 Pro izstopa kot “najboljša platforma za mobilne igre na svetu”. Tudi kamere teh modelov so vrhunske, z glavnim senzorjem 48 MP in samodejnim zaznavanjem portretov. Na voljo ima 3x telefoto zoom, poleg tega Pro Max omogoča 5x telefoto zoom.

Video:
Omogočeno je snemanje videa ProRes v 4K pri 60 FPS, skupaj s funkcijo prostorskega videa, ki je na voljo samo pri modelih Pro.

USB-C: iPhone 15 Pro ima priključek USB-C za priročno polnjenje in prenos podatkov, kar olajša povezovanje z drugimi napravami.

IPhone 15

iPhone 15 in iPhone 15 Plus poganja čip A16 Bionic, ki ponuja izboljšano hitrost obdelave podatkov z energetsko učinkovitostjo. Zaslon Retina XDR zagotavlja dobro grafiko in gladko interakcijo z napravo.

Glavne tehnične značilnosti modelov vključujejo:

Dynamic Island: iPhone 15 kot osnovni model odpravlja zarezo na vrhu zaslona, zahvaljujoč tehnologiji Dynamic Island, ki zagotavlja večji zaslon in izboljšano izkušnjo gledanja.

Zaslon Super Retina XDR: zaslon na tem modelu se ponaša z največjo deklarirano svetlostjo 2.000 nit, kar zagotavlja živahne slike in jasnost tudi pri neposredni sončni svetlobi. Poleg tega so zasloni opremljeni s keramično zaščito, kar zagotavlja dodatno vzdržljivost.

Dizajn: Ohišje iPhone 15 ima bolj zaobljen dizajn, ki nudi boljši oprijem in izboljšano udobje med uporabo. Keramična plast zagotavlja vzdržljivost.

Kamere: primarni senzor kamere se ponaša z 48 milijoni slikovnih pik in zaslonko f/1,6, kar izboljša fotografiranje pri šibki svetlobi in zajem HDR. Prav tako samodejno zazna portretni način za boljše portrete.

Zmogljivost: poganja ga A16 Bionic SoC. Ta čip zagotavlja izboljšano zmogljivost, izboljšana energetska učinkovitost prav tako prispeva k daljši življenjski dobi baterije.

Priključek: iPhone ima priključek USB-C za priročno polnjenje in prenos podatkov, kar olajša povezovanje z drugimi napravami.

Barve: Model je na voljo v črni, modri, zeleni, rumeni in roza barvi.

Vsi modeli v seriji iPhone 15 podpirajo omrežje 5G, kar zagotavlja hitro povezljivost in prenos vsebine.

Začetne cene naprav:

iPhone 15: 1.021,99 evrov
iPhone 15 Plus: 1.179,95 evrov
iPhone 15 Pro: 1.289,99 evrov
iPhone 15 Pro Max: 1.555,99 evrov

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button