NoviceTehnika

IFA 2022: Nokia s trajnostnim pristopom za ohranitev okolja

HMD Global je v sklopu sejma IFA 2022 predstavil nove napravice za lajšanje vsakdana.

HMD Global, dom telefonov Nokia, je v sklopu novinarskega dogodka v Berlinu predstavil Circular, novo naročniško storitev, tri nove telefone, vključno z njihovim najbolj okolju prijaznim pametnim telefonom Nokia X30 5G, posodobljeno tablice, prenosni zvočnik ter brezžične slušalke.

Florian Seiche, izvršni direktor HMD Global, doma telefonov Nokia: “Pri HMD Global, domu telefonov Nokia, si želimo, da bi ljudje svoje telefone obdržali dlje, kar je vidno na treh področjih. Predstavili smo Circular, resnično krožni naročniški model, ki nagrajuje ljudi, ki podaljšajo življenjski cikel svojih telefonov. Svoje naprave izdelujemo iz recikliranih materialov in svojo dediščino dolgoživosti še naprej krepimo s programsko opremo in varnostnimi posodobitvami. Trdo delamo, da bi to vizijo kot podjetje tudi živeli in izpolnjevali. Naše zaveze glede trajnosti kažejo predanost, da bi s svojim delom zaščitili prihodnost.”

Circular je revolucionarna nova naročniška storitev, ki ponuja bolj trajnosten in preprost način uporabe pametnih telefonov in tablic Nokia. S številnimi okolju prijaznimi nagradami spodbujamo ljudi, da svoje telefone obdržijo dlje. Circular zmanjšuje negativni vpliv, ki ga ima lahko lastništvo telefona na planet, tako da pametnih telefonov in tabličnih računalnikov ne pusti na odlagališčih, ampak jim omogoči drugo življenje. V okviru naročniškega modela gredo naprave Nokia skozi recikliranje, obnovo in ponovno naročnino ali pa v dobrodelne namene ter ljudem, ki jih najbolj potrebujejo. Poleg tega ljudem zagotavlja popolno svobodo izbire in spreminjanja naročnine. Za morebitno nenamerno poškodbo, izgubo ali krajo bodo poskrbeli brez ločenih mesečnih stroškov, po potrebi pa tudi za hitro zamenjavo.

Nokia X30 5G 

Nokia X30 5G je izdelana s 100-odstotno recikliranim aluminijastim okvirjem in 65-odstotno reciklirano plastično hrbtno stranjo, zaradi česar je to tudi njihov najbolj okolju prijazen pametni telefon. In to vse do embalaže – ta namreč s  certifikatom FSC in 94 odstotki recikliranega papirja pri manjši velikosti embalaže prihrani tako pri emisijah CO2 kot pri transportu. Uporabo manjše embalaže je omogočila odstranitev polnilnika, s čimer so se dotaknili tudi reševanja e-odpadkov.

Brez kompromisov pri zmogljivosti telefona ima Nokia X30 5G vrhunske funkcije, vključno z najboljšo fotografsko izkušnjo. Kamera PureView s 50 milijoni slikovnih pik uporablja optično stabilizacijo slike (OIS) in AI za zajemanje osupljivih ultra širokokotnih in živahnih nočnih posnetkov. Fotoaparat je zaščiten s steklom Corning® Gorilla® Glass z DX+, odpornim proti praskam, ki omogoča, da 98 odstotkov vse svetlobe doseže velik senzor, vsebina pa oživi na 6,43-palčnem zaslonu PureDisplay s svetlimi barvami in gladkim pogledom.

Nokia G60 5G

Nokia G60 5G, trajnostno izdelana s 100-odstotno reciklirano plastično hrbtno stranjo in s 60-odstotno recikliranim plastičnim okvirjem, prinaša dolgo življenjsko dobo serije X seriji G. Ljudem pomaga obdržati telefon dlje in prihaja z obljubo ‘3-3-3’ – tri leta nadgradenj OS Android, tri leta mesečnih varnostnih posodobitev in podaljšano triletno garancijo brez dodatnih stroškov. Nokia G60 5G ima 6,58-palčni zaslon FHD+ 120 Hz za izjemno gladko drsenje in trojno kamero z umetno inteligenco s 50 milijoni slikovnih pik. Tako vrhunske izkušnje postanejo bolj dostopne.

Nokia C31

Nokia C31 je najnovejši pametni telefon iz priljubljene serije C. Njegovi aduti so značilna vzdržljivost, izboljšan 6,7-palčni zaslon HD+ in dolgotrajna tridnevna življenjska doba baterije s funkcijami za varčevanje, ki jih poganja AI. Poleg tega je opremljen z najnovejšim operacijskim sistemom Android, trojno zadnjo kamero in kamero za sebke, ki jo poganja Google Camera, ter izboljšano zaščito z odpornostjo proti prahu in vlagi. Zajamčeni dve leti rednih varnostnih posodobitev prinašata največjo varnost in vrhunsko vzdržljivost z zaščito IP52 iz enega najstrožjih proizvodnih standardov na svetu – vse to po izjemno ugodni ceni.

Nokia T21

Nova Nokia T21, zasnovana s trdnim ohišjem iz aluminija, ima pokrov antene iz 60 odstotkov reciklirane plastike, zagotavlja vso vzdržljivost in izpolnjuje obljube, ki bi jih pričakovali od tablice Nokia. Dve leti nadgradenj programske opreme OS Android zagotavljata, da ostane sveža tudi v notranjosti. Vodilna zaščita v panogi z do tremi leti mesečnih varnostnih posodobitev je odlična za vso družino. Na podlagi uspeha svoje predhodnice je opremljena s funkcijami, ki jih zahtevajo oboževalci, kot so pretakanje videoposnetkov HD, glasovno klicanje in možnost plačevanja NFC.

NFC bo pomagal vašemu podjetju pri plačilih in skeniranju oznak NFC, medtem ko vam bo Second Screen omogočil razširitev in nadzor vašega računalnika z operacijskim sistemom Windows. In če se počutite ustvarjalni, skicirajte svoje ideje, beležite zapiske ali narišite svojo naslednjo mojstrovino z aktivnim peresom.

Novi zvočni dodatki Nokia se pridružujejo trajnosti

Nov, popolnoma vodoodporen prenosni brezžični zvočnik Nokia 2 zagotavlja zanesljiv zvok na poti, ima 100-odstotno reciklirano zunanjost in izjemno 22-urno življenjsko dobo baterije.

Nove ušesne slušalke Nokia Clarity Earbuds 2 Pro so na voljo v polnilnem ohišju iz 100 odstotkov reciklirane plastike in zagotavljajo bogato, neprekinjeno zvočno izkušnjo s hibridnim aktivnim odpravljanjem šumov.

In še priporočene prodajne cene:

  • Nokia X30 5G je lahko v oblačno modri ali ledeno beli barvi in je na voljo v 6/128 GB in 8/256 GB. Priporočena maloprodajna globalna cena X30 5G je od 529 EUR.
  • Nokia G60 5G je lahko v čisto črni ali ledeno sivi barvi in je na voljo v 4/64 GB, 4/128 GB in 6/128 GB. Povprečna priporočeni globalni cena Nokia G60 5G je od 319 EUR.
  • Nokia C31 je lahko v barvah mint, charcoal in cyan ter je na voljo 3/32 GB, 4/64 GB in 4/128 GB. Povprečna priporočena globalna cena je od 129 EUR.
  • Nokia T21 je lahko v ogljeno sivi barvi in je na voljo v 4/64 GB in 4/128 GB, Wi-Fi in 4G/LTE. Povprečna priporočena globalna cena je od 239 EUR.
  • Nokia 2 brezžični zvočnik 55 EUR
  • Nokia Clarity Earbuds 2 Pro 99 EUR

Rocco
foto: caranduser.com/HMD Global

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Finci my ass. Ampak, X30 ne zgleda svoh. Upam da bo vsaj proper fote delal, pol bi znal bot zanimiv telefon glede na ceno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button