NoviceTehnika

Huawei predstavlja spomladanske novosti za leto 2023

Paradni konj sliši na ime P60 Pro, medtem ko je prepogljivi zastavonoša Mate X3.

V butičnem ambientu urbanega resorta Vander smo si nabirali prve vtise o svežih produktih blagovne znamke Huawei, ki na trg pošilja štiri močne adute – model P60 Pro, prepo(razte)gljivi Mate X3, ‘zapestni računalnik’ Watch 4 in 4 GT ter artistične brezžične slušalke FreeBuds 5.

Pametni telefon Huawei P60 reinterpretira klasični oblikovalski jezik serije Huawei P, odlično združuje pametno slikovno tehniko s tehnološko estetiko, prinaša vodilni napredek na področju inovacij v mobilni fotografiji in izboljšuje izkušnjo uporabe. Ponaša se z na robovih ukrivljenim zaslonom LTPO zaščitenim z utrjenim steklom Kunlun Glass, ki močno izboljša zaščito zaslona, saj je kar 10-krat odpornejše na padce, kar je posledica izboljšanja tehnike rasti milijard nanokristalov.

Pogled s terase hotela Vander na najlepše mesto. Vsaj tako pravijo nekateri.

Stranice zaslona so rahlo ukrivljene in vogali prijetno zaobljeni, s čimer je doseženo brezmejno vidno polje in poglobljena vizualna izkušnja. Nov telefon tehta le 200 gramov, zato nudi uživanje v udobnejšem oprijemu in dotiku. Ohišje je zaščiteno proti vodi in prahu po standardu IP68, kar dodatno izboljša občutek varnosti med vsakodnevno uporabo.

Pri oblikovanju novega pametnega telefona so črpali navdih iz narave. Huawei P60 Pro na novo interpretira sodobno estetiko v rokoko biserni različici. Prvič v industriji ima hrbtna ploskev teksturo biserne matice, ki so jo dosegli z dodajanjem naravnega mineralnega bisera v prahu, kar ustvari izreden občutek odboja svetlobe in sijaja. Poleg omenjene različice Rococo Pearl je telefon na voljo še v klasični globoki črni barvi.

Mobilna fotografija je bila vedno v središču blagovne znamke.

Huawei P60 Pro je opremljen z Ultra Lighting glavno kamero, ki jo odlikuje fizično nastavljiva zaslonka na intervalu med f/1,4 in f/4, za svetlobo visoko prepustne leče in fotografsko tipalo z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Te bistvene izboljšave zagotovijo živahne fotografije pri šibki svetlobi in v celoti prikažejo podrobnosti v temi. Kamera obenem nudi tudi izjemno visok dinamični razpon, ki se izkaže v svetlobno zahtevnih prizorih, kot so sončni vzhod in zahod, zora in mrak.

Poleg tega pametni telefon Huawei P60 Pro uvaja teleobjektiv s spremenljivo goriščnico, s katero lahko nadzorujete razdaljo ostrenja in dosežete jasne slike od fotografiranja na dolge razdalje do makro bližnjih posnetkov. Zlahka od daleč posnamete veje vrbe, ki tvorijo silhueto lune, ali svetlo luno ob nočnem oknu. Prav tako omogoča natančno makro fotografiranje, ne da bi pri tem vznemirjal objekt na majhni razdalji. To funkcijo lahko uporabite na primer za zajemanje fotografij hišnih ljubljenčkov v njihovem vsakdanjem življenju.

Pametni telefon Huawei P60 Pro se ponaša z baterijo kapacitete 4815 mAh s podporo za 88-vatno hitro polnjenje SuperCharge. Podpira tudi 50-vatno brezžično in 7,5-vatno povratno brezžično polnjenje, kar zagotavlja varno in priročno uporabo kadarkoli in kjerkoli. V turbo načinu polnjenja bo baterija polna do polovice v le 10 minutah.

Kot je že običajno za telefone Huawei, je tudi Huawei P60 Pro opremljen s celovitim naborom funkcij in aplikacij. Še več pa jih najdete v trgovini z mobilnimi aplikacijami AppGallery, ki je v kratkem času od uvedbe postala tretja največja na svetu. V njej boste v 18 kategorijah našli lokalne in globalne aplikacije, ki pokrijejo vse vidike življenja in dela, vključno z navigacijo in prevozom, novicami, družabnimi mediji, financami in zabavo. Trgovina AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in regijah z več kot 580 milijoni globalnih mesečno aktivnih uporabnikov in 6 milijoni registriranih razvijalcev.

Huawei P60 Pro bo na voljo za nakup v naslednjih tednih po priporočeni ceni 1.199 evrov.

Huawei Mate X3

Poleg telefona P60 Pro, je Huawei nedavno predstavil tudi prepogljiv telefon Mate X3. Slednji je najtanjši in najlažji prepogljiv pametni telefon z velikim zaslonom, ki je bil deležen nadgradnje na vseh področjih – boljši notranji in zunanji zaslon, nova generacija večdimenzionalnih tečajev ter naprednejši sklop kamer.

Novi Huaweiev adut presega meje domišljije, saj ima izjemno majhno težo 239 gramov in osupljivo debelino 11,08 milimetra, ko je zložen, oziroma 5,3 milimetra, ko je razstavljen, zaradi česar je najtanjši in najlažji prepogljiv pametni telefon z velikim zaslonom na svetu. Roki prijazno, štirioglato ohišje z zaobljenimi vogali pa obenem zagotavlja neprimerljivo udoben in gladek oprijem. Vsebuje 16,25-centimetrski (6,4-palčni) 3D OLED zunanji in 19,93-centimetrski (7,85-palčni) notranji prepogljivi zaslonom OLED.

Mate X3 je opremljen s 50-milijonsko glavno kamero Ultra Vision in 13-milijonsko ultra širokokotno. Periskopska telefoto kamera z 12 milijonskim tipalom pa nudi 5-kratno optično in 50-kratno digitalno povečavo, da lahko od daleč ujamete podrobnosti, ki jih golo oko spregleda. Glavna in periskopska kamera sta opremljeni z barvnim filtrom RYYB, po zaslugi katerega tipali zajameta 40 odstotkov več svetlobe.

Na voljo bo v drugi polovici meseca maja po priporočeni ceni 2.399 evrov.

Huawei Watch 4

Huawei Watch 4 predstavlja novo linijo pametnih nosljivih naprav, ki vključuje uri Huawei Watch 4 in Huawei Watch 4 Pro. Obe sta podedovali tehnološko poreklo serije Watch, vendar sta še bolj osredotočeni na skrb za zdravje. Zahvaljujoč Huaweievemu večtočkovnemu spremljanju zdravja z enim dotikom, je skrb za zdravje tako preprosto, kot dotik na zapestju. Več o ‘zapestnih računalnikih’ bo znano v poletnih mesecih, ko se bodo s prihodom na trg razkrile tudi cene posameznih izvedenk.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button