NoviceTehnika

CES 2022: Kaj za znameniti sejem pripravlja TCL?

VIDEO: Kitajski elektronski gigant zopet navdušuje!

V Las Vegasu se odvija že tradicionalni sejem elektronike, kjer vsekakor ne manjka niti kitajski gigant TCL. Še pred dvigom zastora svojega razstavnega mesta so v simpatičnem videu, ki smo ga prilepili spodaj, razkrili kaj novega bodo predstavili svetu na uvodu v leto 2022.

Med zanimivejšimi novitetami je vsekako Mini LED TV naslednje generacije s frekvenco osveževanja 144 Hz. Prav na področju majhnih zaslonov želijo pri TCL-u postati »top player« v prihodnjih petih letih, kar jim glede na predstavljeno vsekakor lahko uspe. Na tehnologijo z zavidljivo obdelavo in prikazom slike bodo navdušeni predvsem ljubitelji videoiger, kaj vse bodo pri TCL zapakirali v mini ekrane pa bo jasno v prihodnjih tednih.

Poseben sektor, kjer je uporaba tabličnih računalnikov v porastu, je vsekakor izobraževanje. Med t.i. papertablet-e želijo pot utreti svojemu TCL Nxtpaper 10, medtem ko bo več vsakodnevne računalniške praktičnosti ponudil TCL TAB 8 4G, ki ga odlikuje izredno nizka masa. Za zahtevnejše uporabnike so pripravili TCL TAB 10L, medtem ko niso pozabili niti na najmlajše z različicami TCL TKEE Mini, Mid in Max. Da ne bodo ostali zgolj pri tablicah, napoveduje premiera tankega in lahkega prenosnika TCL Book 14 Go.

Na oddelku »nenavadno« smo opazili očala Nxtwear Air z zgolj 75 grami mase in dvema Micro LED zaslonoma, ki naj bi bile zmožne nadomestiti kar 140-palčni zaslon na razdalji štirih metrov. V ponudbi TCL-ja jih lahko pričakujemo še pred prihodom pomladi.

Predstavni prostor razkriva še napoved novih mobilnikov, med katerimi bodo določeni na voljo zgolj za ameriško nacijo, vsekakor pa si kar nekaj novosti lahko obetamo tudi na Starem kontinentu. Prav s tem namenom si lahko ogledate zgornji napovednik vse sveže elektronike, kjer se nahaja še več informacij in tehnikalij zgoraj opisane opreme.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button