TehnikaTesti

Alcatel 3L

Še pomnite legendarne Nokie 3310. Verjetno eden najširše zastopanih mobilnih telefonov, kar jih je žvrgolelo na sončni strani Alp (po svetu so jih prodali preko 126 milijonov!). In česa se pri tem telefonu najpogosteje spomnite?

Verjetno kače (snake) in baterije, ki je kljubovala vsem vaših dogodivščinam po teden ali dva! In od takrat dalje je avtonomija v mobilnikih rapidno upadla. Danes se že postavljate pred prijatelji, če telefon ohranite pri celodnevnem življenju, če gre za dva dni avtonomije, ste često označeni za lažnivega kljukca. No, mi smo se vrnili 20 let nazaj!

Svet gre po dveh tračnicah. Vsaj tako se zdi, ko je govora o mobilni tehnologiji. Imate mobilnike, ki vas osušijo za stotaka in nekaj grošev več, pa vse do takšnih, kjer boste odkartali poldrugega tisočaka ali celo več. So torej ti, za stotaka, neugledni? Morda celo na moč neuporabni? Nikakor! Mi smo tokrat na testu gostili Alcatela 3L. Že pri modelu Alcatel 3, smo se večkrat vprašali, kaj sploh potrebujete več, a tokrat smo enostavno ostali odprtih ust.

Že avtomobilisti se navadno širokoustijo o res zgledni porabi, a v praksi ga ni junaka, ki bi se tem rezultatom sploh približal. Kaj pravijo pri Alcatelu? Z modelom 3L boste lahko govorili 20 ur v 4G omrežju, medtem ko v 3G celih 30 ur. Še bolj osupljivi so podatki glede časa pripravljenosti v 4G 461 ur, v 3G celo 586.

20 dni „my ass“, kot bi se izrazili odposlanci ljudstva v hramu demokracije! Prižgemo, odložimo za nekaj dni, procenti se nikakor niso spustili! V praksi se je izkazalo, da smo Alctela mrcvarili več kot 8 dni, preden je obelodanil kapitulacijo in zakričal po napajalnem kablu. Ok, imeli smo srečo! Pa smo Alcatela 3L vpregli v mučilne naprave in se nad njim znašali z vso močjo. Stalno prižgan Wifi, pa prenos podatkov, neumorno klicanje, uporaba vseh možnih družabnih omrežij. Še vedno je zborbal na več kot izrednih 5 dni avtonomije! In vse to za 149 evrov!

Ok, kje je torej „catch“? Iskreno povedano ga ni … ali pa ga samo mi nismo našli. Zaslon je velik, meri namreč 6,22 palca in zmore sliko prikazovati v HD ločljivosti. Notranjega spomina je za 64 GB, z micro SD kartico pa ga lahko pa razširite še za dodatnih 128 GB. Ima vse možne senzorje, od tistega na prstni odtis do prepoznave obraza. Tudi vse aplikacije so delale nemoteno in brez zatikanj, je pa ob tem treba priznati, da ga z bolj zahtevnimi igrami nismo obremenjevali. Igre tipa golf, Clash of clans, Clash royale … so delovale zgledno.

alcatel 3l8Kaj torej pod črto povedati o Alcatelu 3L? Seveda ne gre pričakovati, da boste za slabih 150 evrov dobili telefon, ki je enakovreden tistim, ki jih konkurenca ponuja za desetkratnik omenjene cene. Toda, ali tak telefon zares potrebujete? 3L ima celo še izjemno znosno kamero. Slednja ima namreč tri leče in zmore napraviti sliko velikosti do 48 MP, ki so ob solidnih pogojih nadvse korektne!

Z makro kamero boste lahko ujeli slike ločljivosti do 2 MP, medtem ko boste sebke ustvarjali do velikosti 8 MP. Še vedno pa na koncu vsak posameznik drži roko nad svojimi financami, vsekakor pa jih ni veliko, ki jim zmogljivosti Alcatela 3L ne bodo zadoščale … predvsem pa bo avtonomija nekaj, kar vas bo zopet popeljala dve desetletji nazaj …

p.s. Kača se po 20 letih igra v barvah!

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button