Počitniška vozilaProsti čas

Zimsko kampiranje brez emisij?

VIDEO: Nissan predstavlja počitniško študijo na osnovi električnega e-NV200.

Avtomobilska industrija je z epidemijo koronavirusa doživela močno klofuto in se nahaja v nezavidljivem položaju, medtem ko se segment počitniških vozil ne more pritoževati. Zaradi fizičnega ločevanja vsled izogibanju stikov je povpraševanje po kamperjih in počitniških prikolicah naraslo. In ker je to postalo popularno počitnikovanje tudi med zimskim obdobjem, so se odzvali tudi pri Nissanu ter na osnovi svojega električnega dostavnika predstavili študijo e-NV200 Winter Camper.

 

Ta nudi nekakšno optimizacijo med premičnim domom in električnim vozilom. Tako nudi miniaturno kuhinjo, zložljiva ležišča ter strešni solarni panel za polnjenje litij-ionske baterije. Vozilo je opremljeno tudi z delno terenskim podvozjem in temu primernimi pnevmatikami, ki omogočajo dostop do zahtevnejših počitniških točk.

Žal podrobnejše informacije tehnične narave niso na voljo, le še podatek, da se baterijski sklop do 80 odstotkov napolni v eni uri. Napovednik si lahko ogledate na spodnji povezavi, mi pa smo prepričani, da bi povpraševanje po takšnem vozilu vsekakor bilo, tudi na sončni strani Alp.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button