Prosti časŠportna oprema

Rifter je novi trail na Golovcu

Priljubljenost gorskega kolesarstva v Sloveniji hitro narašča in z njim se ukvarja vedno več ljudi.

Priljubljenost gorskega kolesarstva v Sloveniji hitro narašča in z njim se ukvarja vedno več ljudi. Pri tem so udeleženci v stiku z naravo, aktivnost vpliva na njihove motorične in funkcionalne sposobnosti in ima pozitiven vpliv tako na telesno kot tudi duševno zdravje. V gorsko kolesarskem svetu postajajo vse bolj priljubljeni kolesarski oziroma trail parki. Največ obiska so deležni lokalni traili, ki jih gradijo in vzdržujejo prostovoljci, njihova uporaba pa je brezplačna. Običajno za določeno področje skrbi kolesarsko društvo, ki sredstva za urejanje trailov črpa iz prostovoljnih prispevkov članov društva, sponzorjev, organiziranimi turami in tečaji.

V podjetju P Automobil Import so prisluhnili ŠD Golovec trails, skupini prostovoljcev, ki na ljubljanskem Golovcu gradi in vzdržuje uradne gorsko kolesarske poti. Z društvom povezujejo gorsko kolesarsko skupnost v tem delu države in prestolnico postavljajo na svetovni gorsko kolesarski zemljevid. Društvo trenutno šteje preko 470 članov vseh starosti, organizirajo tečaje, otroške kampe, vodene ture, delovne akcije, njihov največji dogodek pa je tekma Enduro 4fun Golovec trails v sklopu ljubljanskega festivala Ljubljana MTB vikend. Tekmo, ki jo vsako leto obišče okoli 200 tekmovalcev iz več kot petih držav, bodo v letu 2021 organizirali četrtič.

Tadej Tekavčič, predsednik društva je ob tej priložnosti povedal: » Zahvaljujemo se podjetju P Automobil Import, ki je prepoznalo dobro delo članov društva. V društvu smo navdušeni, da lahko letos vsem obiskovalcem predstavimo našo razširjeno mrežo trailov, ki bodo zagotovo navdušili širok krog obiskovalcev. Verjamemo, da je to odličen primer dobre prakse, kako se trdo delo prepozna ter bo spodbudilo tudi druga podjetja in društva k podobnemu delovanju. «

Rudi Leskovec
foto: ŠD Golovec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button