Počitniška vozilaProsti čas

Mobilna kapsula za vrnitev v 1970-ta

Britanska kamper ikona na voljo za degustacijo.

Tudi naši nekdanji evropski sovaščani Britanci se kljub pregovorno deževnemu vremenu v kar lepem številu navdušujejo nad kampiranjem. Nekoč nekdaj je bil to njihov mini nacionalni šport in kot imamo mi svojo Adrio imajo oni svojo »omiljeno« znamko Sprite.

Miniaturni primer Sprite 400 iz leta 1971 je bil pred leti izbran za enega najbolj popularnih počitniških prikolic in pred dnevi so praktično vsi avto-moto mediji z rubriko kampinga na dolgo in široko pisali o prihodu popolnoma restavrirane Sprite 400 v zajeten hram bogate avtomobilske zgodovine Otoka in sicer v National Motor Museum Beaulieu.

Ker smo v uredništvu prav vsi firbci po malem smo seveda pobrskali o tem famoznem kompaktnem modelu, ki je nastal kot povojni odgovor na dostopne kamping počitnice za solidno ekonomsko uvrščen britanski delovni sloj. V omenjenem muzeju so sedaj služil kot nekakšna časovna kapsula v praktično izvirni podobi, torej popolnoma obnovljen. V kolikor se boste potepali po okolici pristaniškega mesta Southampton tvegajte še nekaj funtov za gorivo in se zapeljite do omenjenega muzeja, ki slovi kot pravcata turistična atrakcija južne priobalne Anglije. Še pred tem pa prisluhnimo ekshibicijski predstavitvi neposredno iz kamping žarišča …

Blaž Likovič
foto:

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button