E-MobilnostNa kolesihPočitniška vozilaProsti čas

Mercedes v 2022 z EQV vstopa na trg električnih avtodomov

Mercedesov električni kamper EQV s predelavo švicarskega podjetja Sortimo.

Mercedes z novim letom vstopa v svet električnih avtodomov, s prvo potovalno predelavo električnega kombija EQV s strani švicarskega podjetja Sortimo Walter Rüegg. Pred časom sta podjetji že sodelovali pri predelavah manjšega Citana in velikega Sprinterja, tokrat so se odločili ponuditi nekaj bolj skladnega s sodobno mobilnostjo.

Prijetno neslišno potovanje z Mercedesovim EQV električnim kombijem bo dopolnila fantastična Sortimova kamper predelava, ki prinaša natančno zasnovano notranjost po meri kombija. Znotraj bomo tako našli posteljo, kuhinjo z umivalnikom, plinskim štedilnikom in hladilnikom ter številne shranjevalne omarice v bivalnem prostoru. Vsa dodatna oprema je bila začrtana z mislijo na čim manjši vpliv na skupno maso, ki posledično vpliva na električen domet vozila.

K zmanjšani porabi energije bosta pripomogla dva opcijska 400-vatna solarna panela, ki bosta oskrbovala razne pripomočke in naprave. Na listi dodatne opreme med drugim najdemo še zadnjo ambientno osvetlitev, zatemnjena stekla, številne USB priklope in vrtljiva sprednja sedeža.

EQV električni avtodom je mogoče naročiti z manjšo 60 kWh baterijo ali večjim 90 kWh sklopom – gre za specifikaciji EQV 250 in EQV 300. Šibkejša različica ponuja največ 237 kilometrov dometan, dočim večja baterija prinaša do 363 kilometrov avtonomije. To so uradne številke klasičnega kombija, zaradi dodatne okrepitve gre pričakovati rahel upad dometa. Večjo baterijo s hitrim polnjenjem je mogoče od 10 do 90 odstotkov kapacitete napolniti v 45 minutah.

V notranjosti vsakega EQV, tudi Sortimo predelave je mogoče najti vozniško okolje z 10-palčnim informacijskim sistemom in MBUX programsko opremo, kamero za varno vzvratno vožnjo, ambientalno osvetlitev, LED žarometa in električno pomična drsna vrata za enostavnejši vstop. Višje stopnje opreme se pohvalijo še s povezljivostjo s pametnimi mobilniki, zračnim vzmetenjem in Burmester zvočnim sistemom.

Koliko bodo zaračunali za obsežno Sortimo predelavo v kompakten avtodom zaenkrat še ni znano, je pa za EQV 300 brez nadgradnje pri nas potrebno odšteti najmanj 78.436 evrov.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button