IzletiProsti čas

Legoland Nemčija

Le kdo ne pozna kultnih lego kock? Verjetno bi v Sloveniji (dobesedno) hitreje našli nekoga, ki ne pozna glavnega mesta, kot nekoga, ki še ni slišal za „legice“. Kup plastike, ki ima najrazličnejše oblike, je zagotovo ena bolj kreativnih igrač, ki jih lahko starši podarijo svojim otrokom … a žal niso poceni. Zagotovo pa vsak ljubitelj raznobarvnih kock zastriže z ušesi, ko zasliši ime Legoland. Verjetno nebesa vsakega kratkohlačnika (in tistih, ki še niso povsem izživeli svojega otroštva), ki domujejo v Nemčiji in na Danskem.

Uredništvo www.caranduser.com je tokrat obiskalo Legoland v Nemčiji, ki leži v neposredni bližini mesta Ulm (bolj natančno v Günzburgu) na Bavarskem. Za pot boste od slovensko-avstrijske meje (predor Karavanke) potrebovali dobre štiri ure, in če se boste držali v smeri Ulma, je izvoz za Legoland na veliko označen. Prenočite lahko, ali v simpatičnih hiškah ali v kampu, ki sta domala pred vhodnimi vrati v zabavišče, seveda pa imate v okolici tudi vse druge možnosti prenočitve (hoteli, hostli …). Cena v zabavišče znaša 34 (otroci), oziroma 38 evrov (odrasli), ki je nekako primerljiva s cenami smučarskih vozovnic. Toda pravi otroci imajo/-mo v Legolandu precej več razlogov za veselje. Kot prvo so tukaj lego kocke, ki vas bodo spremljale na vsakem koraku.

Obiskovalec se kar ne more načuditi, kaj vse je človek sposoben napraviti zgolj iz kvadratnih koščkov plastike. Makete celih mest, letališč, košarkarjev, nogometašev, avtomobilov … resnično osupljivo! Seveda je Legoland v prvi meri zabavišče, ki postreže z bolj ali manj adrenalinskimi napravami. Vsak potencialni obiskovalec mora vzeti v zakup, da je park kljub vsemu bolj namenjen otrokom in je temu primerno „manj“ adrenalinski, kot je to denimo Gardaland. A nekaj vlakcev smrti, adrenalinskih voženj z avtomobili in kultnimi „šalčkami“, se bo našlo tudi za tiste, ki jim srce prične biti šele ob povečani dozi adrenalina. Morda velja omeniti eno izmed najboljših pogruntavščin, ki je v Legolandu. Gre namreč za piratske igre, kjer se osem obiskovalcev posede na ladjico, vsaka ladjica pa je „oborožena“ z vodnim topom. Tako lahko „pirati“ škropijo mimoidoče, a tudi te ne ostanejo dolžni, saj so tudi na „kopnem“ oboroženi z enakimi topovi. Zabava, ki izvabi solze smeha na obraz in poskrbi, da vas roka (od vrtenja vodnega topa) boli še naslednji dan – zagotovo ena najbolj izvirnih (in seveda mokrih!) naprav v zabavišču.

Legoland v Nemčiji je zagotovo odlična izbira za tiste, ki jim morje že počasi preseda, a bi se radi za vikend vseeno nekam premaknili. V kolikor imate še majhne otroke jim boste v Günzburgu odprli vrata v nebesa … toda pozor! Lego kocke zasvojijo tako stare, kot mlade in verjetno ne gre pričakovati, da boste otroška nebesa zapustili brez škatle „legic“. Koliko različnih škatel boste odnesli, pa bo verjetno odvisno od vztrajnosti vašega malčka … in debeline vaše denarnice.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button