E-MobilnostNa kolesihProsti čas

Električno kolo z odgovorom na pomembno vprašanje: Kam s psom?

Nizozemsko podjetje predstavlja rešitev za ljubitelje kolesarjenja in štirinožnih kosmatincev.

Nizozemci naš že desetletja razvajajo z zanimivimi inovacijami, katerim so letos dodali še eno posebnost, ki bi lahko premagala vse dosedanje. Predstavlja se namreč e-kolo z dodatnim prostorom namenjenim človekovim najboljšim prijateljem.

Sam koncept kolesa ali motorja s stransko prikolico ni nič kaj novega, zato takšen produkt ne preseneča nikogar. Tako kot pri originalnih pametnih telefonih, ki so združili že obstoječo tehnologijo – zaslon na dotik, GPS, wifi, mikročipe in ostalo, ne gre za ustvarjanje nove tehnologije, temveč za inovativno kombinacijo le-te v pravem paketu. Enako velja za električno kolo s prikolico, ki bo v sodobnem času več kot popularna.

Medtem ko električni motocikli stežka prepričajo nove kupce, je zgodba električnih koles ravno obratna. V globalnem merilu predvidevajo, da bo v naslednjih treh letih prodanih kar 16-krat več e-koles, kot električnih avtomobilov. Torej, kar številni smatrajo le kot nekakšno zabavno igračo ali predrago kolo, gre za zmagovito prodajno formulo v svetu kapitalizma.

To pomeni, da bo tudi novinec z imenom Phatfour, kljub svoji neobičajni nalogi in videzu, prepričal ogromno število kupcev, saj naj bi takšna oblika transporta našla preko 130 milijonov potencialnih lastnikov v sledečih nekaj letih. Če primerjamo to številko s 400 tisoč električnimi motocikli in osmimi milijoni električnih avtomobilov v enakem obdobju, je hitro jasna slika ekonomske računice takšnega zanimivega prevoznega sredstva.

Če tudi vas mika nakup e-kolesa s katerim bo užival tudi vaš pes, potem bo v primeru Phatfourja potrebno odšteti 3.415 evrov za celoten komplet, sicer je stranska prikolica s posebnim mehanizmom za lažje nagibanje kolesa in 150 litri prostornine, na voljo posamično za 875 evrov. Kar se tiče glavnega kolesa, vam 2.540 evrov prinaša udobno kolo z zamenljivo baterijo, nekje 40 kilometrov dometa in najvišjo hitrost 25 km/h izključno na električen pogon. Sliši se obetavno mar ne? Kam bi pa vi odpeljali svojega kosmatinca na prvi izlet?

Žiga Kolman
foto: Phatfour

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button