Počitniška vozilaProsti čas

Challenger Combo X150: Udobje avtodoma v kompaktni obliki

Najboljše dveh svetov.

V svetu avtodomov velikokrat prevlada prepričanje, večje je boljše. Seveda, če želite več bivalnega prostora, kar je nekakšno bistvo takšnega tipa vozil. Nihče pa ne more zanikati problematične uporabe ogromnih počitniških »ladij«, manevriranje je lahko nelagodno, zahtevno in v veliko primerih začetnike odvrne od avanturističnega življenja. Tega se proizvajalci avtodomov zavedajo, kar nas pripelje do posebne zvrsti bivalnikov, ki združujejo praktičnost kombija z uporabnim prostorom avtodoma. Najnovejši član je prav dotični Challenger Combo X150.

Čeprav ni na nivoju Volkswagna Caddy California za dve osebi, s svojo dolžino 5.990 milimetrov in Fiat Ducato platformo ni pretirano zajeten, neposredno se postavlja ob bok Winnebaga Ekko na Ford Transit zasnovi. Kljub kompaktnim dimenzijam, za svoj razred ponuja ogromno notranjega prostora. Med vožnjo se bivalni prostor pretvori v potniške sedeže, kjer lahko udobno in varno potuje do pet potnikov. Ponoči dve ločeni ležišči ponujata dovolj prostora za prijeten počitek štirih oseb.

Med najbolj pomembnimi prednostmi v bivalnem prostoru je polno opremljena kopalnica s tušem, omarico, ogledalom in straniščem. V kabini najdemo še kuhinjo s 134-litrskim hladilnikom, paket vključuje tudi baterijo za shranjevanje električne energije, 4-kilovatni dizelski ogrevalni sistem in 10-litrski grelnik vode.

Cenika na Challengerjevi spletni strani še niso objavili, po raznih poročanjih pa naj bi se cena vstopnega X150 gibala pri 60 tisoč evrih.

Žiga Kolman
foto: Challenger

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button