NovicePredstavitve

Volkswagen T-Cross (2024)

T-Cross ob osveženi podobi prejema sodobnejšo tehnologijo in več serijske opreme.

Volkswagen je letos udaril s topovi. Danes slovenskim kupcem predstavlja še enega v nizu več kot popularnih modelov, in sicer prenovljenega T-Crossa. Tovrstna prenova je ključnega pomena zaradi popularnosti malega SUV-ja, ki je v štirih letih prodaje postal vodilni v svojem segmentu in po svetu prepričal preko 1,5 milijona kupcev – izven meja Evrope sliši tudi na ime Tacqua ali Taigun.

Osveženi T-Cross se ponaša z modernizirano zunanjo podobo z novimi integriranimi LED žarometi, spremenjenim podpisom dnevne osvetlitve in novimi zadnjimi LED lučmi, na voljo bodo tudi napredni IQ.Light matrični žarometi. Poleg tega so bile v modelno paleto dodane tri nove barve, ki skupaj z rahlimi popravki odbijačev prinašajo več svežine. V notranjosti je prenovljeni T-Cross opremljen s prostostoječim osrednjim informacijskim zaslonom na dotik z največ 9,2-palcev premera in 8-palčnimi digitalnimi merilniki, ki so zdaj standardni pri vseh različicah. Sicer bistvenih oblikovnih sprememb v kabini ni, so pa površine armaturne plošče, obloge vrat in sedežev odete v kakovostnejše materiale.

T-Cross ohranja svoj sloves prostornega in vsestranskega kompaktnega SUV-ja, saj sprejme do pet oseb in ponuja prilagodljivo zadnjo klop s pomikom do 140 mm. Prtljažni prostor v standardni postavitvi sprejme od 385 do 455 litrov prtljage, z zloženo drugo vrsto pa se prostor razširi na 1.281 litrov volumna. V nekaterih različicah je mogoče za lažji prevoz daljših predmetov (do 2.398 mm) zložiti tudi sprednji potniški sedež.

Bodoče kupce prenovljenega T-Cross bo navdušila novica, da so povečali nosilnost vlečne kljuke s 55 na 75 kilogramov, kar ponuja večjo svobodo pri vleki priklic ali prevozu koles, predvsem električnih, ki si občutno težji od klasičnih. Okrepljena varnostna plat T-Crossa premore novega potovalnega asistenta s samodejnim prilagajanjem hitrosti in aktivnim ohranjanjem voznega pasu.

Kupci bodo lahko izbirali med tremi nivoji opreme in tremi agregati. Slednje bodo zastopali, dva litrska TSI-ja, z močjo 95 oziroma 115 KM, medtem ko bo vrh ponudbe predstavljal motor z litrom in pol prostornine in 150 „konjiči“. Čeravno gre za zgolj tri agregate, bo kombinacij z menjalnikom precej. Osnovni bo na voljo s 5-stopenjskim ročnim, srednjega bo možno kombinirati s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim DSG-jem, medtem ko bo 1,5-litrski TSI na voljo izključno s samodejnim menjalnikom. Kupci bodo lahko izbirali med osnovnim paketom opremljenosti Life, srednjim Style, tisti, ki prisegajo na bolj športen videz, pa bodo lahko izbrali R-Line.

Kako je s cenami? Osnovni T-Cross bo na voljo od 22.027 evrov, medtem ko je najzmogljivejši (in najbolje opremljen) T-Cross na ceniku ovrednoten z 29.347 evri. Glede na to, da je mestni SUV lani našel 1.126 kupcev, so letošnje napovedi še za stopničko bolj optimistične.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button