MiniatureNovice

Verstappnov zmagovalni bolid Formule 1 v pomanjšani obliki

Modelček v merilu 1:8 je popolna replika odmevnega bolida iz lanskoletne dirke v Abu Dhabiju.

Želite podoživeti sporno dogajanje na lanskoletni zadnji dirki v sezoni Formule 1, vsakič ko pogledate na pisarniško mizo? Če ste navijač Maxa Verstappna, mladega talenta v F1, vas bo izjemna replika zmagovitega Red Bullovega RB16B povsem prevzela. Če pa ste navijači sedemkratnega prvaka Lewisa Hamiltona, lahko modelček krasi vašo toaleto.

Kakorkoli, najnovejša umetnina Amalgam Collection je prava paša za oči vseh privržencev avtomobilizma in motošporta. Gre za izredno natančen modelček v merilu 1:8, izdelan po CAD podatkih podanih neposredno iz Red Bullove ekipe, vse do zadnjega detajla. Po zasnovi natančnih shem izdelajo kalupe s pomočjo 3D tiskalnika, nato vlijejo vsak posamičen kos in ga ročno pobarvajo. Za razvoj popolne replike so porabili kar 2.500 ur in nadaljnjih 250 za sestavljanje.

Serija zmagovitega dirkalnika z Verstappnovo številko 33 bo omejena na zgolj 99 primerkov, tisti ki bodo zamudili priložnost, se bodo lahko zadovoljili z modelčkom RB16B Sergia Péreza s številko 11 – prav tako 99 primerkov. Za vsako miniaturo bo potrebno odšteti vrtoglavih 9.290 evrov. Najbolj zagrizenim ljubiteljem bo na voljo še tretja pomanjšanja izvedenka bolida RB16B, odeta v edinstveno Honda poslikavo, s katero so nastopili na Veliki nagradi Turčije, po ceni 9.321 evrov.

Žiga Kolman
foto: Amalgam Collection

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button