Gospodarska vozilaNovice

V nekaj tednih se bo predstavil prenovljeni VW Crafter

Največji med VW »delavci« prihaja s svežim ambientom in več digitalizacije.

V kolikor zavijete v Volkswagnov salon gospodarskih vozil, vas bo kot največji član delovne bratovščine pričakal Crafter, dolgoletni rešitelj selitvenih servisov, večjih kesonarjev in vseh, ki jim je prostornost prva prioriteta. Skladno z napovedmi bodo Nemci predstavili osveženo različico za modelno leto, ki jo lahko pričakujete v poletnih mesecih. Kaj prinaša?

Navzven praktično nič novega, medtem ko je v kabini temu popolnoma drugače. Tam je voznikov prostor sedaj bistveno bolj podoben VW osebnim vozilom, saj bo v standardni ponudbi na voljo 10,3-palcev zajeten osrednji zaslon občutljiv na dotik, ki vključuje enake drsne gumbe za nadzor glasnosti in temperature klimatske naprave. Pri določenim različicah bo možno izbrati nekoliko večji 12,9-palčni zaslon, v obeh primerih usklajen z voznikovim digitalnim instrumentacijskim zaslonom. Nadgrajena je bila tudi programska oprema, ki bo po novem nudila tudi ChatGPT skupaj z glasovnim upravljanjem.

Digitalizacija ambienta je pričakovano posegla tudi v zasnovo notranjosti, saj je po novem na voljo še več prostora za shranjevanje dokumentov in stvari, tudi zahvaljujoč visoko nameščenega stikala elektronske ročne zavore. Modeli z ročnim menjalnikom imajo prestavno ročico nameščeno na spodnjem delu armaturne plošče, tisti z avtomatskim menjalnikom pa imajo zdaj nameščen izbirno stikalo menjalnika, ki ustvari prostor za še eno odlagalno mesto oziroma držalo za pijačo.

V vesti je VW napovedal tudi nekaj več voznikovih e-pomočnikov, pri čemer bo standardna paleta zajela samodejno zaviranje v sili, preprečevanje trka s pešci in kolesarji, asistenco za vzdrževanje vožnje po voznem pasu in podobni. Več ob predstavitvi cenika, ki naj bi ga razkrili v drugi polovici aprila.

Aleš Majerič
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button