MiniatureNovice

Toyotina samovozeča Supra še kot Hot Wheels modelček

Žal za razliko od prave Supre, pomanjšani modelček ne bo samodejno driftal po tleh dnevne sobe.

Se še spomnite Toyotinega zanimivega projekta avtonomne driftarske Supre, nastale v sodelovanju z univerzo v Stanfordu in legendarnim drift mojstrom Kenom Gushijem? Inovativen projekt Toyotinega raziskovalnega inštituta (TRI) je nastal z namenom izboljšanja varnosti samovozečih avtomobilov in hkrati pokazati višje sposobnosti, kot je drsenje čez zavoje.

Avtonomna drift Supra je z letošnjim letom dobila pomanjšano Hot Wheels različico, not nalašč za vse zbiratelje modelčkov in navdušence nad norim projektom. Če lahko originalna Supra s pomočjo računalniških sistemov samostojno drifta, pri modelčku žal ni tako in bo še vedno potrebno ročno potiskanje, kar vseeno ne bo pokvarilo številnih ur zabavanja.

Hot Wheels je svojo novo igračo predstavil v kratkem videoposnetku, ki se začne z odprtjem avtomobilčka iz »Hot Wheels Boulevard« paketa – serija premijskih zbirateljskih vozil, predstavljena leta 2020. Poleg drift Supre, bodo kot del ekskluzivne serije prispeli še modelčki Alfe Romeo 155 V6 Ti, Holden Monaro GTS (1973), Mercedes-Benz CLK GTR (1997), DMC DeLorean in Porsche 911 (964).

Žiga Kolman
foto: Hot Wheels

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button