Novice

Tik pred zdajci: Novi Mustang ne bo hibrid in ne bo imel štirikolesnega pogona

Pred uradno premiero 14. septembra, so Fordovci razkrili nekaj informacij.

Smo tik pred razkritjem nove, že sedme generacije Forda Mustanga, ki se bo uradno odvila to sredo 14.9.2022. In medtem, ko vsi nestrpno pričakujemo razgrnitev novega poglavja ameriškega ponija, so nam pri Fordu v tolažbo namenili nekaj malega tehnikalij. Predvsem z namenom utišanja govoric, ki krožijo med avtomobilisti.

Začnimo s pogonom. Slednji ne bo hibridne sorte, kar se je že kar nekaj časa namigovalo kot nekakšen počasni prehod na izključno električni pogon. Zdi se, da so pri modrem ovalu v zameno ustvarili električnega Mustanga Mach-E, ki bo zapolnil to »elektro vrzel«, zato bo klasični Mustang ohranil klasični pogon.

Nadalje se je špekuliralo, da naj bi hibridni model združeval že znani petlitrski V8 agregat z dvema elektromotorjema, kar naj bi pogon speljalo na vsa štiri kolesa (in ne več zgolj zadnji par). Tudi to so pri fordu uradno ovrgli in dejali, da se bo tudi sedma generacija predstavila v GT različici in V8 v nosu. Za kaj več pa bomo morali počakati še dober dan in pol …

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button