Gospodarska vozilaNovice

Skywell 233

Skywell je na pariškem avtomobilskem salonu gostil svetovno premiero dostavnika 233

Skywell je na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil svoj prihajajoči popolnoma električni kombi. Novi kombi s kodnim imenom „233“ bo na voljo z dvema medosnima razdaljama in dvema višinama strehe. Podjetje Skywell je bilo ustanovljeno leta 2000 kot „Nanjing Golden Dragon“ in se je hitro uveljavilo kot eden vodilnih kitajskih proizvajalcev električnih avtobusov, leta 2011 pa je postalo del skupine Skyworth, ki je z letnim prometom 21 milijard funtov eno največjih svetovnih podjetij za potrošniško elektroniko.
233 je prvo Skywellovo gospodarsko vozilo, ki je v Evropi doživelo globalni debi, govori o pomenu tega trga za prihodnje načrte podjetja. Vozilo 233 bo sprva na voljo v dveh dolžinah karoserije (5.490 mm in 5.990 mm) in dveh višinah strehe (2.200 mm in 2.700 mm), kar ustreza razponu prostornine tovora od približno 9,5 do 13 kubičnih metrov. Na voljo bo 3,5 t ali 4,25 t bruto mase vozila – pri slednji bo tovor lahko znašal do 1.755 kg.

Kupci bodo lahko izbirali tudi med 88kWh ali 105kWh baterijo LFP (litij-železo-fosfat) podjetja CATL – vodilnega svetovnega proizvajalca baterij za težka električna vozila – ki je povezana s sinhronskim elektromotorjem s trajnimi magneti in močjo 150 kW/370 Nm. Notranjost po obljubah Kitajcev zagotavlja udoben in produktiven delovni prostor, kar v praksi pomeni, da je sedež nastavljiv v šestih smereh, notri pa boste našli še 15,6-palčni zaslon na dotik, brezžično polnjenje telefona, brezžično povezavo s pametnim telefonom, vstop in zagon brez ključa …

233 bo imel obsežen paket asistenčnih sistemov, ki vključujejo vse od inteligentnega tempomata (ICA), avtonomnega sistema za zaviranje v sili (AEBS), sistema za ohranjanje voznega pasu (LKA) in inteligentnega sistema za ohranjanje hitrosti (ISA), ki zmanjšuje tveganje trkov in povečuje voznikovo udobje.

Aleš Majerič
foto: Skywell

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button