NoviceZanimivosti

Najhitrejša menjava kolesa na premikajočem vozilu

Vas zanimajo zelo specifični rekordi? Potem je tole prav za vas.

Hugh Beaver, direktor slavne pivovarne Guinness, je na idejo Guinnessove knjige rekordov prišel na račun reševanja argumentov. A skoraj nemudoma po ustanovitvi v petdesetih letih prejšnjega stoletja, je knjiga postala kot nekakšen priročnik za vse tekmovalne tipe na svetu. Krivda ni v knjigi, vendar vsote človeških dosežkov ne moreš meriti, ne da bi skomignil z rameni in dejal: »Očitno lahko v eni minuti z glavo razbiješ največ lubenic.«

Kar nas popelje do dotičnega rekordnega dosežka, najhitrejše menjave kolesa na premikajočem avtomobilu, kar je zahtevalo veliko natančnosti vožnje, sposobnost jezdenja avtomobila in nenazadnje kreativne interpretacije postopka menjave pnevmatik. Je rekord, ki smo ga dejansko potrebovali? Verjetno ne, vendar se ne branili ogleda posnetka izurjene vožnje.

Rekord sta postavila italijanska kaskaderja Manuel Zoldan in Gianluca Folco, ki sta med dogodkom Lo Show dei Record v Italiji, uspela kolo na prirejenem BMW-ju zamenjati v zgolj času 1 min 17 sekund. Posnetek, ko Manuel na boku in dveh kolesih manevrira avto, medtem ko je Gianluca splezal skoti okno ter zamenjal kolo, je na Youtube požel že preko 120 tisoč ogledov.

Žiga Kolman
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button