E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

Zero DSR/X: novi električni avanturistični motocikel

Najnovejši električni motocikel znamke Zero združuje vsakodnevno udobje s terenskimi sposobnostmi.

Ameriški proizvajalec električnih motociklov Zero je predstavil novi avanturistični model DSR/X, ki bo zastopal vrh ponudbe za letošnje leto. Njihov portfelj zajema vse od dostopnih urbanih modelov kot je FXE, do visoko zmogljivih športnikov kot je SR/S. Novi DSR/X v celoto združuje urbano in medmestno križarjenje s terenskimi sposobnostmi.

Na krovu potovalnega endura DSR/X je povsem novo razvit Z-Force elektromotor, ki proizvede 75 kW (100 KM) in 225 Nm navora, za dovajanje energije skrbi prav tako najnovejša 17,3 kWh baterija. Z novim članom družine Zero bo mogoče v mestnem režimu z enim polnjenjem prevoziti do 290 kilometrov, v kombiniranem potovalnem do 216 kilometrov in vse do najvišje hitrosti 180 km/h.

Največja prednost novega modela bo preoblikovan okvir, kar je bila nujna poteza za višjo oddaljenost od tal in vgradnjo nastavljivega vzmetenja z 200 mm hoda spredaj in treh integriranih shranjevalnih prostorov. Njihov prvi izdelek je bil ravno brezpotni motocikel, kar sedaj z napredno tehnologijo električnega pogona in tradicionalnih potez avanturističnih enduro motociklov dvigujejo na novo raven voznih užitkov.

Ker gre le za sodoben dvokolesnik, so ga opremili z novim Cypher III+ operacijskim sistemom, ki podpira koriščenje vseh terenskih nadzornih sistemov proizvajalca Bosch. DSR/X se bo brez težav kosal s pomanjkanjem oprijema na katerikoli podlagi, k čemur pripomore tudi izboljšano delovanje zaviralnega modula, vključno z Vehicle Hold funkcijo na spolzkih površinah.

Polnjenje baterije bo preko hišne vtičnice trajalo okoli deset ur, hitro polnjenje z največjo močjo 12,6 kW bo čakanje skrajšalo na sladi dve uri. Kupci bodo imeli izbiro žrtvovati integrirane shranjevalne predale za paket Power Tank, ki skupno kapaciteto baterije poveča na 21 kWh. Kot se za motocikel takšnega kova spodobi, bodo na voljo številni terenski dodatki, vključno z ojačitvami spodnjih vitalnih delov, povečanim vetrobranskim steklom in potovalnimi kovčki. S pomočjo Zero Motorcycles mobilne aplikacije bo mogoče prilagajati različne karakteristike, kot je recimo stopnja regenerativnega zaviranja. Novega DSR/X z vstopno ceno 25 tisoč evrov je že mogoče rezervirati, prve dostave pričakujemo v prihajajočih mesecih.

Žiga Kolman
foto: Zero Motorcycles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button