E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

Zapp EV seli svoje prostore v mobilni inkubator Bicester Heritage

Dvokolesna električna injekcija v znamenito poslovno cono.

Nekaj deset kilometrov severozahodno od Londona leži mestece Bicester, ki velja za pravo tržno središče angleškega okraja Oxfordshire. Mesto, ki šteje manj prebivalcev kot naš Kranj recimo pa je znano še po eni stvari – poslovnem centru Bicester Heritage kjer domuje več kot 40 specializiranih podjetij s področja mobilnih rešitev. Seveda ne mobilnih s področja telefonije temveč s področja transporta.

Svoj kos sestavljanke je sedaj dopolnil še Zapp EV, podjetje z upihnjenimi zgolj petimi svečkami, ki je na trg lansiralo sila zanimivo enosledno vozilo i300. gre za nekakšen električni skuter, ki pri svojih pospeševanjih zlahka prehiti cestne prvake. Zapp i300 je visoko zmogljiv električni skuter, ki ga odlikujejo nizka masa sled uporabe kompozitnih materialov (92 kg brez baterije), zavidljivo pospeševanje (2,35 s do 50 km/h) in nenazadnje še enostavno zamenljiv baterijski sklop.

Na voljo je v štirih različicah – Launch Edition, Carbon, Bio in Ocean. Več o samem električnem skuterju ter tudi o ceniku si lahko preberete TUKAJ, mi pa podjetju čestitamo pri pomembnem premiku, kajti prihod v znamenito poslovno cono prinaša kar nekaj znamenitih sosedov kot so recimo Morgan Motor Company, Singer Vehicle Design, The Little Car Company in podobni.

Blaž Likovič
foto: Zapp

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button