MotociklizemNovice

Suzuki Motorcycles v urbano ofenzivo s tremi svežimi skuterji

VIDEO: 125-kubični segment za evropski trg deležen prenove.

Da mestnih jezdecev ne gre podcenjevati zelo dobro vedo pri Suzukiju, saj so vse tri različice v svojem 125-kubičnem razredu poslali na posodobitev. Tako so tudi pri našem zastopniku prisotni modeli Address 125, Avenis 125, in Burgman Street 125EX po novem še bolj udobni in ekonomični.

 

Na uradni premieri v okviru salona Intermot v nemškem Kölnu so tako razgrnili podrobnosti okoli trojice, ki temelji na enakem Suzuki Eco Performance (SEP) 125-kubičnem agregatu. Zračno hlajeni enovaljnik zmore 8,7 KM pri 6.750 vrtljajih in 10 Nm navora pri 5.500 vrtljajih. Motor je opremljen s start-Stop sistemom, ki naj bi privarčeval kak deci ali dva v mestni gneči, pri čemer bo tehnologija Silent Start System poskrbela za miren zagon in pričetek vožnje.

 

Sled optimizacije pogona, ki se sicer uvršča v Euro 5 segment, naj bi povprečna poraba pri vseh znašala približno 1,6 litra na sto prevoženih kilometrov. Vsi so opremljeni z LED svetili, spredaj imajo nameščen zavorni kolut medtem ko bo zadnje kolo zaviralo preko zavornega bobna.

 

Prostora pod sedežem ima največ model Address z 21,8 litri, medtem ko sta Avenis in Burgman Street odmerjena na 21,5 litra. Pojdimo k razlikam. Address se ponaša z najbolj klasičnim skoraj retro skuter izgledom, medtem ko Avenis kupce nagovarja s sodobnejšo in bolj dinamično podobo. Najbolj eleganten ali »bussiness casual« če želite pa je Burgman Street, ki se bo dvojici v prodajnih salonih pridružil z nekaj meseci zaostanka. Tako datum sprejemanja naročil kot cenik še ostajajo neznanka, prodaja pa naj bi se pričela kmalu po silvestrovanju.

Blaž Likovič
foto: Suzuki

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button