MotociklizemNovice

Novi Barq Rena Max je dostavni skuter s slogom

Posebej zasnovan za MENA regijo.

V Abu Dhabiju, prestolnici Združenih arabskih emiratov (ZAE), domuje podjetje Barq, specializirano za električno mobilnost. Pa ne le katerokoli, saj so osredotočeni zgolj in le na t. i. MENA regijo – Bližnji vzhod in severno Afriko (ang. Middle East and North Africa). Tokrat so predstavili električni dostavni skuter po imenu Rena Max, ki je kot nalašč tudi za evropske »last-mile« dostave.

Električni motocikel ima najvišjo hitrost 100 km/h, ki jo zagotavlja elektromotor z močjo 9 kW in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 5,6 kWh. Avtonomija? Do največ 150 kilometrov. Posebnost skuterja Rena Max ni električni pogon, temveč oblikovni slog, pod katerega se je podpisal sam Ian Callum, nekdanji kreator Jaguarjevih vozil.

Kaj nadalje pomeni električni skuter, zasnovan za MENA regijo? To recimo, da ima posebej izpopolnjen sistem hlajenja baterije in dodatno izoliran 79-litrski tovorni predal ter nenazadnje sedež obdan s tekstilom, ki omogoča boljše kroženje zraka pod zadnjico voznika. Vsekakor se Rena Max ponaša s naprednimi digitalnimi rešitvami kot je recimo 8-palčni osrednji zaslon povezljiv z medmrežjem, elektronsko krmiljeno ključavnico ter nenazadnje posebej UV odporne karoserijske obloge za daljšo življenjsko dobo.

Vodilni pri Barqu trdijo, da je Rena Max nekakšna Tesla med dvokolesniki, če je temu res tako pa bomo izvedeli prav kmalu, saj se prodaja prične še v tem koledarskem letu.

Blaž Likovič
foto: Barq

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button