MotociklizemNovice

Norton predstavlja svojega »nagca« V4CR

VIDEO: Spoznajte najbolj uporniški britanski cafe racer

Jezdeci britanskih dvokolesnih mojstrovin boste sedaj zastrigli z ušesi. Norton Motorcycles je namreč svetu predstavil svoj pobalinski dvokolesnik V4CR, ki velja za najmočnejšega cafe racerja na Otočju.

V4CR sodi v segment »naked bike« in temelji na v lanskem letu predstavljenem modelu V4V, le da so slednjega dodobra »slekli«. Osnovo torej tvori prav tako ročno grajen aluminijev okvir, ki se bohoti v nekoliko minimalističnih karbonskih oblikovnih elementih, podvrženih kopici detajlov. Titanov izpušni sistem tako le dopolni odprto in skoraj agresivno podobno motocikla, ki samozavestno razkriva svoje komponente.

Poleg oblike peščene ure, ki velja kot osnovno pravilo oblikovanja v segmentu naked bike, karakter motorja definira njegov pogon. Tega tvori v Nortonovi hiši razvit 1200-kubični V4 agregat, ki ob 12.000 vrtljajih zmore 188 KM in tri tisočake nižje še maksimalnih 125 Nm navora. Že omenjeni titanov izpušni sistem je prav tako ročno varjen in zagotavlja ustrezno zvočno kuliso, ki priteče takšnemu dvokolesniku. Kot zanimivost lahko še podamo, da so za vzmetenje poskrbeli pri Öhlinsu, medtem ko so za uzde britanskega konjiča zadolženi pri Brembu.

 

Norton je še dodal, da bodo izdelali zgolj 200 primerkov, cena vsakega pa se prične pri slabih 49 tisočakih, še preden začnete dodajati davščine ob uvozu v našo podalpsko deželico.

Aleš Majerič
foto: Norton

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button