E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

NIU z novim električnim skuterjem in visokim popustom

VIDEO: Kitajska mini elektro ofenziva se nadaljuje.

Relativno sveže podjetje NIU Technologies, ki je bilo ustanovljeno v letu 2014 in ima sedež v kitajskem Changzhou-u, je v Evropo »udarilo« z novim električnim skirojem oziroma skuterjem imenovanim KQi3. V osnovi naj bi zanj odšteli 700 evrov, uvoznik pa za začetno serijo namenja debel popust in vam omogoča lastništvo že za slabih 400 evrov.

NIU KQi3 zmore potovati z največ 25 km/h, medtem ko povprečna avtonomija znaša približno 50 kilometrov. 48-voltni električni pogon z močjo 350 W energijo črpa iz litij-ionske baterije, ki se na hišnem priključku napolni v petih urah. Da bo vožnja udobna poskrbi kar ergonomija skuterja sama, saj je krmilo nasajeno pod kotom 75°, konici ročic pa tvorita 542 milimetrov široko krmilo.

K temu dodajmo še ogrodje iz aluminija, ki se uporablja v vesoljski tehnologiji, zavorna diska na obeh kolesih z možnostjo delne regeneracije energije (do 4%), ikonična »halo« svetila ter integrirano hupo. Več izveste na uradni spletni strani TUKAJ, za začetno INDIEGOGO različico pa boste morali pohiteti, saj je zanimanje menda precejšnje.

Blaž Likovič
foto: NIU

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button