MotociklizemNovice

Luksuzno podjetje Praga predstavlja motocikel ZS 800

VIDEO: Retro eksot kot ponovno rojena ikona iz 1920-ih.

O podjetju Praga smo že pisali, nazadnje ko so svetu razkrili svoj pregrešno drag hipervoz po imenu Bohema TUKAJ. tokrat pa so Čehi štiri zamenjali za dve kolesi in se poklonili lastni ikoni iz 1920-ih. Tako je, ponovno so iz naftalina potegnili model ZS 800, le da ta prihaja s sodobno tehniko v retro podobi.

Motocikel na tehnici pokaže zgolj 142 kilogramov (brez upoštevanja tekočin) za kar poskrbi okvir iz jeklene litine, ki sta ji dodana krom in molibden. Na karoserijo je privijačen zračno hlajen Suzukijev 773-kubični vzporedni twin agregat s 50 KM in 65 Nm navora. Za blaženje so poskrbeli pri Öhlinsu, medtem ko je preostanek Pragin »know how«. Platišča so skupaj z naperami recimo izdelana iz kovanega karbona, nasploh pa se vse giblje okoli materialov kot so tiran, krom molibdenovo jeklo, letalski duraluminij ter že omenjena ogljikova vlakna.

Kako prede češki retro vranec boste preverili v spodnjem napovedniku, mi pa vam le še prišepnemo ceno. Prišepnemo zato, ker jo neradi omenjamo na glas. Za Prago ZS 800 boste morali brez upoštevanja dacarjev odšteti 86 tisočakov, torej precej nad 90 ob morebitnem uvozu. Izdelali bodo menda le 28 primerkov, zato povpraševanje ni tako skromno kot bi morda domnevali …

Aleš Majerič
foto: Praga

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button