MotociklizemNovice

Frank Stephenson Design razkriva FSD 59

Pred vami so prvi obrisi futurističnega koncepta na dveh kolesih.

Na salonu v Ženevi se ne pojavljajo le vozila v fizični obliki temveč tudi različni projekti, ki še niso prešli faze oblikovanja. Tak primer je recimo FSD 59, futuristično oblikovani motocikel, ki združuje napredno tehnologijo, radikalne oblikovne elemente in izjemno funkcionalnost. Predstavili so ga pri oblikovni hiši Frank Stephenson Design.

Gre seveda za vizijo in prikaz kreativnosti omenjenega studia, ki slovi kot precej aktivno pri oblikovanju vesoljskih kapsul, eVTOL plovil, superračunalnikov in seveda tudi super-športnih vozil. Po besedah svojih kreatorjev se lahko FSD 59 prilagaja različnim voznim slogom in željam vožnje, od tistih športne narave do ležernih potovalnih. To omogočajo posebni nastavljivi in prilagodljivi elementi kot recimo krmilo, stopalke in sedeži. Pri FSD-ju si zamišljajo dvokolesnik, ki je v prvi vrsti lahek in okreten, brez da bi pri tem postal prekomerno agresiven ali po drugi strani vplival na udobje in varnost.

Pogon študije je seveda električen z modularno baterijsko platformo, oblika izredno aerodinamična, motor pa nasploh poln inovativnih rešitev kot je recimo projekcijski zaslon na nastavljivem vetrobranskem steklu.

Aleš Majerič
foto: FSD

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button