E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

Električni motocikel z dvema vrstama baterij in 300 kilometrskim dometom

Svet električnih dvokolesnikov bo kmalu bogatejši za francoskega dirkalnika NAWA.

Ne le pri avtomobilih, tudi pri motociklih trend vse bolj sili v električno tehnologijo, ker privablja številne nove inovatorje in mlada podjetja. Med njimi so tudi ustvarjalci športnega dvokolesnika NAWA, ki poleg fantastičnega dizajna predstavljajo nekaj inovacije pri pogonu. Gre za nekakšnega hibrida, vendar ta ne združuje motorja na notranje izgorevanje in elektrike, temveč dve obliki baterij.

Tako rekoč električni hibrid v enem sistemu kombinira klasično litij-ionsko celično baterijo in ultrakondenzatorje – NAWIne ultrakondenzatorje naslednje generacije na nano zasnovi. Naslovnica tega športnika je 300 kilometrov električne avtonomije, kar je izredno pohvalno že za majhen mesti avtomobil, kaj šele za kompakten motocikel.

Čeprav je podjetje NAWA bazirano v Franciji, so jim pri načrtovanju pomagali pri Evropskem inštitutu za inovacije in tehnologijo, za oblikovanje pa so zaslužni kreativci pri skupini Envisage, ki so svoj pečat pustili tudi pri Lamborghiniju.

»NAWA Racer je naša vizija električnega motocikla prihodnosti,« pravi Pascal Boulanger, ustanovitelj mladega podjetja. »Motocikel so močno navdahnili retro cafe racerji, je izredno moderen, obenem pa polaga načrte za prihodnost.« Takšna tehnologija kot jo uporablja NAWA je enostavno prenosljiva, v večjem merilu bi z lahkoto poganjala tudi avtomobile.

Žiga Kolman
foto: NAWA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button