MotociklizemNovice

Ducati v osvežitev cestne križarke Diavel

VIDEO: Drznite si biti izzivalni!

Italijanski »rdeči« nadaljujejo s predstavljanjem modelov za prihajajočo sezono 2023 in med osvežene dvokolesnike je zašel tudi Ducati Diavel 1260, energičen mogočni potovalnik. Čeprav mu drznosti in zmogljivosti ne gre ravno očitati, so se vodilni iz predmestja Bologne odločili nekoliko popestriti ponudbo za prihodnje leto.

 

Začnimo pri bistvu. Tega bo po novem tvoril štirivaljni V4 agregat, ki bo na papirju enak tistemu v potovalniku Multistrada, le da bo imel nekoliko prilagojeno elektronsko krmiljenje in s tem malenkost drugačen odziv. Diavel ima po novem 168 KM (+6 glede na aktualnega V2) in približno enak navor (130 Nm), ki pa bo še nekoliko bolj enakomerno porazdeljen.

Čeprav je Diavel nekakšen dvokolesni mišičnjak ali GT, če ga umestimo v avtomobilske vode, bo sled optimizacije agregata za kar 13 kilogramov lažji od predhodnika. Napredna elektronika ob manj obremenjenih voznih režimih izklaplja dva valja od dveh in tako poskrbi tudi za ekonomičnost ter nenazadnje tudi toplotno obremenitev jezdeca te apeninskega enoslednega GT-ja.

Oblikovnih oziroma estetskih sprememb je zares malo in jih bodo na prvi pogled opazili le poznavalci. Motocikel bo serijsko opremljen s TFT zaslonom, dnevnimi LED svetili v dvojni črki C in posodobljeno elektroniko, ki omogoča štiri vozne profile. Med redke novitete bi uvrstili modificiran izpušni sistem s štirimi izpušnimi lonci. Več o motorju ob prihodu v slovenske salone.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button