MotociklizemNovice

Ducati Diavel for Bentley

Ekskluzivnost, zmogljivost in oblikovalski presežek združeni v dvokolesni umetnini.

Še pred nekaj dnevi smo se pri slovenskem zastopniku za Ducatije navduševali nad umetnino, ki je nastala kot plod sodelovanja med Lamborghinijem in Ducatijem – Ducati Diavel for Bentley. Projekt, ki je nastal v sodelovanju med obema proizvajalcema, povezuje Ducati in Bentley z vizijo zmogljivosti, izdelave in ekskluzivnosti. Rezultat je sinteza tehnologije, sloga in zmogljivosti. Motor je bil razkrit med dogodkom “fuorisalone” na sejmu Art Basel v Miamiju, prekomorski različici najprestižnejšega evropskega sejma sodobne umetnosti.

Ducati je na prefinjeno tehnično podlago visokozmogljivega in udobnega modela Diavel V4 vključil značilne elemente modela Bentley Batur – od katerega bo Bentley ročno izdelal le 18 primerkov. Diavel for Bentley bo izdelan v oštevilčeni seriji, omejeni na 500 primerkov, ter dodatnih 50 še bolj posebnih motociklov “Ducati Diavel for Bentley Mulliner”. Slednji so rezervirani za Bentleyjeve stranke ter vključujejo personalizacijo in individualnost.

Centro Stile Ducati je v sodelovanju z Bentleyjevimi oblikovalci ustvaril novo obliko tega posebnega motornega kolesa, pri čemer je navdih črpal iz modela Batur, od katerega je prevzel linije stranskega pogleda. Zelena barva Scarab Green izhaja iz palete Bentley Mulliner in je uporabljena na celotni karoseriji. Številni elementi karoserije so izdelani iz visokokakovostnih ogljikovih vlaken (blatniki, pokrov žarometa, pokrovi motorja, izpuha in hladilnika, ščitniki hladilnika, stranske plošče, zadnji del).

Voznikov sedež iz črne alkantare je navdihnjen z notranjostjo avtomobila, z natančno izdelavo, ki razkriva osnovno rdečo tkanino, enako kot pri sedežih Batur, in z izvezenim logotipom Bentley na zadnji blazinici. Izpušni sistem z dvema izpušnima odprtinama in pokrovom je preoblikovan tako, da je usklajen z linijami kolesa.

Diavel for Bentley uporablja motor V4 Granturismo s prostornino 1.158 cm3 in zmore 168 KM ter je izdatno ozaljšan z navorom. Za konec še najbolj zanimivo. Cena! Takšen Diavel bo vaš za približno 65 evrskih tisočakov, velja pa omeniti, da je vrsta za tovrstne maloserijske motocikle precej dolga.

Aleš Majerič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button