MotociklizemNovice

Brabusovo drugo srečanje z motocikli

Pri Brabusu so se lotili predelave KTM-a 1290 Super Duke R Evo.

V lanskem letu so pri nemškem predelovalcu Brabus naznanili sodelovanje s proizvajalcem motociklov KTM, ki bo obrodilo divje dvokolesne zveri s presežki ogljikovih vlaken. Prvi izdelek naveze na osnovi športnega model 1290 Super Duke R Evo je nastal že lani, za letos so pripravili še bolj nastopaško omejeno serijo Edition 23.

Kot je že iz imena razvidno, gre za nadaljnjo nadgradnjo originalnega izdelka, z večjo uporabo lahkotnih materialov in nekaj dodatnih okrasnih površin. Novi so zajetnejši zajemi zraka, spremenili so vzvratni ogledali, nova je maska okoli sprednjega žarometa, rdeče usnje so nadomestili s črnim, prešitim z diamantnim vzorcem. Presežke izpostavljenega karbona dopolnjujejo Barbusova kovana Monoblock Z kolesa in unikatni emblemi “Brabus 1300 R”.

Brabus se pogonskega agregata ni dotaknil, vendar te potrebe ni bilo, saj KTM-ov stroj žene zmogljiv 1,3-litrski LC8 V-Twin motor s 180 KM in 140 Nm navora, ki se zvrti vse do 9.500 vrtljajev na minuto. Za divjo zvočno spremljavo bo poskrbel nov izpušni sistem z dvema cevema, za lažje krotenje konjičkov pa delno aktivno vzmetenje s podporo elektronskih pripomočkov in šestimi voznimi načini – Comfort, Street, Sport, Track, Advanced in Auto. Drugi Brabusov dvokolesnik bo izdelan v omejeni seriji 290 primerkov, od tega bo prva polovica odeta v črno barvno kombinacijo, druga pa v temno sivo.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button