MotociklizemNovice

BMW R18 Transcontinental: Kruzanje ob obali še nikoli ni bil večji užitek

Vsestranski R18 se predstavlja v novi podobi.

BMW-jev zmagovit motocikel R18 se je ustalil kot neverjetna popotnica za izdelavo različnih unikatnih kreacij. Nedolgo po prihodu prejšnjega posebneža, so Bavarci pripravili novo dvokolesno poslastico, s katero so R18 popeljali v čisto nov svet.

Že ob prvem pogledu na R18 B in Transcontinental, kakor so ga poimenovali, dobimo močne vibracije sproščujočega obalnega popotovanja. S tem motociklom se BMW podaja skoraj v vode klasičnih Harleyjev, kraljev potovalnega oddelka, vendar s tradicionalnim bokser motorjem.

Čeprav si motocikli nekako ne delijo zvrsti podobno kot avtomobili, si lahko Transcontinentala zamislimo kot udobnega križarja, medtem kot Bagger ponuja nekoliko bolj dinamičen užitek poskoka od bara do bara eni osebi. Izgubi potovalna kovčka, prejme nižje vetrobransko steklo in ožji sedež, tako ga lahko v avtomobilskem žargonu smatramo kot nekakšno RS izvedenko obloženega potovalnega brata.

Oba poganja enak motor, najmočnejši serijski dvovaljni bokser z 1,8-litra prostornine, ki proizvede 91 KM in 158 Nm navora. Ne sliši se najbolj presunljivo, vendar takšen kruzer ne potrebuje nore zmogljivosti, več pomeni podajanje maksimalnega navora že pri 4.000 vrtljajih.

Kot pričakovano za vozilo iz Münchna, je list dodatne opreme izdaten. Oborožiti ju je mogoče z 10,25-palčnim zaslonom na dotik, aktivnim tempomatom, pripomočkom za speljevanje v klanec, vzvratnim pomagalom in celo Marshallovimi zvočnim sistemom s štirimi visokotonci in dvema »subwooferjema«. Če se v tej obliki motocikla ne najdete, potem počakajte še malo, zagotovo bodo svetu predstavili še kakšno različico. Do takrat si lahko na sledeči povezavi preberete naše vtise vožnje z R18 Classic.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button