Gospodarska vozilaNovice

Mogočni 8×8 Mercedes-Benz Arocs za utrditev ali postavitev poti

Britansko-nemška naveza za zahtevne operativne naloge.

FAUN Trackway je tisto britansko podjetje, ki vam priskoči na pomoč pri utrjevanju tal, ko po njih vozite težko mehanizacijo, po rečni ali jezerski brežini spuščate plovilo v vodo ali zgolj potrebujete trden »helipad« za vaš zrakoplov. Ste se izgubili? Potem obiščite uradno spletno stran podjetja TUKAJ in namembnost polaganja kovinskih panelov vam bo hitro jasna.

Eno je torej priprava tal za prevoz ali pristanek, povsem drugo pa je njihova dostava le-teh na teren. Da boste kar največ spravili najvišje oziroma najdlje, so se pri FAUN Trackwayju obrnili na Mercedes-Benz Trucks. Nemci so kot temelj vzeli svojega terensko naravnanega 8×8 Arocsa in ga zapeljali k Hiabu UK, globalnemu strokovnjaku za logistično in nakladalno opremo. Tam so Arocsa oplemenitili z zajetnim navijakom, na katerega spravite za 150 metrov dolgo pot aluminijastih panelov, s katerimi nato utrete pot preostalim. Seveda so mu dodali še kopico dodatne opreme, ki vozniku priskoči na pomoč pri prebijanju do cilja.

Zajetni tovornjak ima nameščen 12,8-litrski vrstni šestvaljnik s 350 kW (476 KM), ki vseh osem koles poganja preko 12-stopenjskega PowerShift 3 avtomatiziranega ročnega menjalnika. Pogon so iz klasičnega 8×4 pri posebnem oddelku Custom Tailored Trucks v Mercedes-Benzovi tovarni v francoskem Molseimu prelevili v vsekolesnega 8×8. Tako je nastal mogočni cestni orjak, ki bo brez večjega napora utrdil pot na terenu, kjer bi se potili tudi klasični in sposobni terenci. Kdo ve, morda si ga omislimo tudi na sončni strani Alp, da bomo lahko hitro zapeljali težko mehanizacijo na skoraj nedostopen teren, kot so recimo nedavno poplavljena območja.

Aleš Majerič
foto: MB

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button