NoviceZanimivosti

Lexus LY680

Izboljšana različica Lexusove luksuzne jahte LY650 se imenuje LY680. Naročila bodo od 21. marca 2024 sprejemali le na Japonskem prek prodajnih mest Toyota Marine in drugih izbranih trgovcev.

Luksuzna jahta je oblikovana z namenom, da strankam ponudi občutek »pristana sredi morja, kjer se lahko počutijo svobodno in sproščeno«. Njena zunanjost uteleša Lexusovo oblikovalsko filozofijo L-finesse, notranjost pa je bila skrbno dodelana vse do najmanjših podrobnosti, da zagotavlja kar največje udobje. Lexus si prizadeva zagotoviti navdušujočo zmogljivost, stabilno okretnost, odlično plovno udobje in tiho delovanje.

Za proizvodnjo je poskrbelo podjetje Horizon Group, znano po svojih naprednih tehnoloških rešitvah, ki so jih izpopolnili z gradnjo superjaht. Dobava je predvidena spomladi leta 2026. Prodaja na dodatnih čezmorskih trgih v prihodnosti bo odvisna od povpraševanja strank.

Zgornja paluba je širša za 1400 mm, na njej pa sta prostorna sedežna garnitura in žar, ki gostom omogočata sprostitev in užitek v svežem morskem vetriču. Za 700 mm je širša tudi kopalna ploščad, kar omogoča številne zabavne vodne aktivnosti, med drugim vožnjo s skuterji.

Jahto LY680 bo izdelovala vodilna znamka luksuznih jaht v Aziji, Horizon Group, ki je specializirana za gradnjo jaht po meri z uporabo naprednih tehnologij in vrhunskih proizvodnih metod. Kombinacija elegantnega sloga, ki ga navdihuje Lexusova oblikovalska filozofija L-finesse, in proizvodnih zmogljivosti podjetja Horizon Group, ki so jih razvili z izdelavo superjaht, izkorišča prednosti obeh znamk in ustvarja resnično spektakularno jahto.

Rudi Leskovec
foto: Lexus

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button